28 Юли, 2021 09:26 1 454 11

На всички е ясно, че положението в Левски не е добро

  • левски-
  • константин баждеков

Това заключи Константин Баждеков, който отново е на работа в клуба

На всички е ясно, че положението в Левски не е добро - 1
Снимка: БГНЕС

Новият изпълнителен директор на Левски Константин Баждеков говори по наболелите теми, свързани с клуба. Той за втори път зае тази длъжност на “Герена” след напускането на Павел Колев. Директорът гостува в сутрешния блок на bTV и сподели доста интересни неща.

“Аз съм убеден, че всеки, който обича Левски и се вълнува от съдбата на клуба, трябва по някакъв начин да помогне на любимия си клуб. Наистина аз почти не съм се колебал, когато получих предложение да заема този пост. Миналата седмица клубът трябваше да остане без представляващ, независимо, че аз поисках отсрочка, за да си помисля, бях готов да поема тази отговорност, защото Левски се нуждае от помощта на всеки, който обича клуба. Условието ми бе, че аз поемам тази отговорност като Изпълнителен директор само до Общото събрание. Близо 20 години в Левски за човек, който е и на определена възраст, трябва да прецени до каква степен оперативната работа в такъв клуб е голяма отговорност и натоварване, особено в настоящия момент. Но съм готов да помагам, доколкото мога”, заяви Баждеков.

“На всички е ясно, че положението в Левски не е добро. Клубът преживява труден етап от своето развитие и целта е да се спаси от най-лошото - да не получи лиценз и да отиде в по-ниските нива на футбола. За момента ръководството в лицето на Наско Сираков и Павел Колев, с помощта на ресурси, които дойдоха най-вече от привържениците и спонсорите на клуба, Левски успя да преодолее този фатален момент. Спонсорските договори обаче не стигат да се издържа клуба. Парите от тях вече са усвоени. Най-големият ресурс, който помага на клуба, е нашата публика. За месец и половина мога да споделя, че в клуба са постъпили над 717 хил. лева от продажба на стоки, билети, абонаментни карти. До момента имаме продадени над 2400 абонаментни карти. На първия мач със Славия дойдоха почти 8000 човека. В този момент една подкрепа от 50-60 хил. лева са много важни да клуба. С тези ресурси успяваме постепенно да върнем коректността на клуба към нашите партньори. Независимо от тази голяма подкрепа, Левски трябва да има стратегия и програма, с която да гарантира бъдещето на клуба с дългосрочно и сериозно финансиране”, каза още директорът.

“Нямам принос за новия спонсор. Това е принос на труда на много хора, които работят за реализирането на това. Дай Боже да се случи! Благодаря на Лъчезар Петров и Мило Борисов и на екипа от Левски в лицето на Павел Колев и най-вече на Наско Сираков. Разговорите продължават и да се надяваме в най-скоро време да успокоим и зарадваме нашите привърженици. Става въпрос за структура с многостранна дейност, която оцени какво е Левски и се ориентира в едно партньорство Дано се реализират тези идеи и да имаме дългосрочно партньорство в рамките поне на няколко години. Така ще има редица възможности за взаимноизгодно развитие и дано Левски се върне на мястото, което му се полага. Разбирате, че няма да вляза в детайли, защото още нищо не се е случило. Когато има конкретни цифри, те ще бъдат съобщени относно срока на договора и неговите параметри. Но фирмата е достатъчно сериозна и мисля, че е доказана в своя бизнес. 100% е българска и мисля, че намеренията в нашето партньорство са доста сериозни и ангажиращи”, каза още той.

Той коментира и случилото се с провалената сделка с Джоузеф Диксън.

“За съжаление, когато клубът е изпаднал в такова положение, хората, които го управляват, са готови на всичко, за да стабилизират нещата. В такъв период си принуден да правиш много компромиси и да допускаш грешки. Аз също съм допускал грешки и съм опитвал да ги поправям. Хубавото е, че не се допусна тази грешка, която можеше да доведе до още по-неприятни неща. С новия спонсор всичко е въпрос на много проучвания и разговори, които се водят от доста време. Аз съм се ангажирал да продължа започнатото и да помогна това да се случи и до Общото събрание това да е факт. При такива договорки не може да се поставят срокове, но и двете страни имаме желание нещата да се случат по-бързо. Левски има нужда от помощ. В момента имаме 23 картотекирани футболисти, което никога не се бе случвало в историята. От които до 20 години има 12 играчи - 4 са на 16 години, 5 - на 17, един на 18 и 2 на 20. Средната възраст на отбора е 21 години и 6 месеца. За да е такава структурата на отбора, си представете, че ситуацията, в която изпадна клуба, е принуден да търси футболисти, които са в рамките на възможностите, които позволяват финансовите условия. Всички в клуба имат забавяне на плащанията, но всички, които са тук, обичат Левски достатъчно, за да го вдигнат на крака. Отдавна хората искат да има повече наши кадри в отбора. От тези 23-а само 5 не са наши юноши, нещо, което не знам дали се е случвало в историята”, допълни новият директор на "сините".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дистрибутора

    16 2 Отговор
    Все една и съща дума от леескарите: "Дайте, дайте, дайте" та да продължаваме, лапкайки, с чутовните успехи в Европа и у нас!

    Коментиран от #5

  • 3 ДА ДА

    11 1 Отговор
    А данъците и осигуровките кога ще платите. За заплати не говоря. А ДЪЛГОВЕТЕ КОГА!? Престанете с това ДАЙ ДАЙ ДАЙ. Вие дадохте ли?????
  • 4 ГЕРЕН

    7 0 Отговор
    ЗАЩО ДИРЕКТОРЕ???!? ТАНАС
    И РАЕВА НИ ГОВОРЯТ ПРЕЗ ДЕН
    ДНЕС УТРЕ НЕ ДРУГИЯТ МЕСЕЦ,
    ЧЕ СКОРО ИДЕ СПАСЕНИЕТО НОВ
    "НОВИ" СПОНСОРИ. ТИ ЗА КЪДЕ.
    СИ С ТАЗИ НЕГАТИВНОСТ. ДАВАЙ
    ГО ПО БОДРО.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Топчо

    6 2 Отговор
    Браво, Баждеков! Щом ти казваш, че Левски ще се оправи - значи е така!

    Коментиран от #7

  • 7 той

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Топчо":

    ,Баждака каза,ще се `оправи`....
  • 8 ББР даде 75 млн на колекторска фирма

    5 0 Отговор
    Сираков да джироса акциите на Левски на ББР за няколко десетки милиона и после феновете ще връщат заема за колкото години е а играчите ще правят пари за Левски от играта на терена не може с изнесените пари в чужбина от комунистите през 1996 сега да се спонсорират футболни клубове от Професионалната футболна лига
  • 9 Джоко

    2 2 Отговор
    Левски ще се оправи защото сме милиони. Но тези с един автобус хора отидат ли си собствениците им и клуба им отива в трапа.
  • 10 Тиквата и прасето

    4 0 Отговор
    Съсипаха Левски, има ли още заблудени хора, които вярват в Дядо Коледа.

    Коментиран от #11

  • 11 0808

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тиквата и прасето":

    .... не ме интересува БГ футбол...насила да ме закарат на стадиона ще си затворя очите и запуша ушите...пускаш да гледаш Левски, а се оказва, че това е африкански отбор..но, тенкс..да сте виждали в Английската лига собственик на отбор комарджия, налагащ некадърен вратар щото е син на перукан?