Last news in Fakti

30 Юли, 2021 11:12 1 737 7

Георги Василев: Футболът ни е болен

  • георги василев-
  • цска-
  • футбол

Класата вече е друга

Георги Василев: Футболът ни е болен - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на ЦСКА и на българския футбол Георги Василев – Гочето говори пред „Мач Телеграф“ след драматичната победа на ЦСКА с дузпи над Лиепая. Той бе доволен, но само от класирането на „червените“.

„Най-доброто от този мач е крайният успех. Момчетата се стараха. Излязоха с достатъчно сили и желание, за да постигнат класирането. А Лиепая игра грамотно, не е случаен отбор. Но като цяло мачът бе много скучен, помня по 1-2 ситуации през двете полувремена. Очакванията , че ЦСКА е по-класният отбор, не се потвърдиха. Лиепая имат футболисти, които си стояха на мястото. Те искаха повече мачът да отиде в продължения и след това дузпи, но за радост ЦСКА спечели.

Кайседо? Да, контузи се, но след 120 минути напрежение и това се случва. Мисля, че получи крамп. Не е смешно, но е обезпокоително, че нашите отбори трябва да отстраняват латвийци с дузпи. Нашият футбол страда. Гледах целия мач и смятах, че ще дойде мигът, в който ЦСКА ще вкара гол и нещата ще се успокоят. Но времето минаваше, а това, така и не се случи.

Честите треньорски смени, не само в ЦСКА, като цяло оказват влияние. В България смятаме, че с резки промени нещата ще се оправят. Да, може и да се получи, но само временно – до следващия срив. С лека ръка се правят треньорски промени. Всеки се оглежда в този пост.

Футболът ни затъва, треньорите не могат да разполагат с много добри футболисти. Класата вече е друга. От 1994-та година, която толкова много ни топлеше сякаш всичко върви в един затворен кръг", коментира Василев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цончев

    2 12 Отговор
    Да само такива пенсионери като тебе ще го оправят футбола

    Коментиран от #5

  • 2 тиквата

    11 1 Отговор
    българия е болна не само футбола
  • 3 Хорхе

    13 0 Отговор
    Футбола ни към ден днешен е недоносче. Спрете и със сравненията от 94- та. Тогава все още имаше ред, традиции, школи и клубове разчитащи на собствени кадри. Тогава на Гочето му беше лесно защото имаше качество и количество. Тръгна от Етър, през Левски и завърши в ЦСКА, като и с трите отбора стана шампион. Сега футбола ни е пародия в ръцете на олигарси и техните БФС лакеи. Футбола в България не е за хората- футбола е бизнес за шепа хора публика една влакова композиция!

    Коментиран от #4

  • 4 И в Германия

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хорхе":

    постигна огромен успех. За пръв път отбор от Трета лига игра финал (срещу Шалке, които бяха в силните си години). Вкара отбора и във Втора Бундеслига. Феновете му казваха Генерала и го помнят с уважение.
  • 5 Не бе, пич,

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Цончев":

    само такива разбирачи като венци фиданката, боби лимонадата, г.за раев, г-н емо граматиката и дс-арите на хранилка в БФС ще"оправят" футбола в България. (Както, между другото, го оправят последните 20 години) А Бербатов, Мартин и Стелиян Петров ще ги държим далеч, за да не пречат на далаверите...
  • 6 Ицо

    4 1 Отговор
    Да попитам автора на статията, как така прецени, че Георги Василев е легенда първо на ЦСКА после на българския футбол? Да си имаме уважението, но той е легенда преди всичко на ЕТЪР, после на всички останали. Колегата от коментар 4 правилно отбелязва, че е легенда и в Германия, като постигна отлични резултати със скромен отбор. Това показва колко голям човек и професионалист е. Моля почитателите на двата столични "гранда" да не си го присвояват за тяхна легенда!
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Проблемът е, че ние изоставаме с "гигантски крачки" от съвременното ниво на подготовка, а какво е било преди 20-30 години е друг въпрос.