Last news in Fakti

4 Август, 2021 12:15 7 262 24

Треньорът на Христов с разкритие: Същата тази съдийка от Дания лиши Ицо от златен медал преди три години

  • христо христов-
  • живко николов-
  • щанги-
  • олимпийски игри-
  • токио 2020

Тогава в изтласкването Ицо тласна 203 кг, но датчанката обяви опита за неуспешен и присъди златото в движението на нидерландец

Треньорът на Христов с разкритие: Същата тази съдийка от Дания лиши Ицо от златен медал преди три години - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Христо Христов - Живко Николов, обясни защо съдиите не са зачели за успешен третия опит на варненския щангист в изтласкването в категория до 109 кг на Олимпиадата в Токио. Христов вдигна 222 кг, които му носеха бронзов медал в двубоя, но съдиите разгледаха опита и го обявиха за неуспешен.

Николов сподели още, че същата тази съдийка от Дания - Тина Байтър, е лишила Христов от златен медал преди три години на европейското за кадети в Италия.

"Имаше леко трепване на ръката, но такива опити са минавали за успешни на много състезания. В случая журито се съобрази за решението с първия опит на руснака. И той беше подобен, но го обявиха за неуспешен. След това направиха същото и с Ицо, за да покажат същите критерии. Ако бяха признали опита на руснака, щяха да признаят и опита на Ицо, и той завършваше трети", каза за "Петел" Живко Николов.

"Същата тази съдийка от Дания - Тина Байтър, лиши Ицо от златен медал преди три години на европейското за кадети в Италия. Тогава в изтласкването Ицо тласна 203 кг, но датчанката обяви опита за неуспешен и присъди златото в движението на нидерландец. По-късно тази датчанка е ощетявала и други двама наши щангисти", допълни Николов.

"Всъщност нямаше да говорим за третия опит на Ицо във второто движение в Токио, а ако беше изхвърлил 192 кг при третия си опит. Тогава със сигурност ставаше трети в двубоя. Тази тежест бе по силите му, но малко свали таза. На тренировки е изхвърлял повече. Но времето е пред Ицо. Той ще придобива опит, а в неговата категория щангистите вдигат най-много, когато навършат 24-25 години", каза още Живко Николов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    5 58 Отговор
    Ами значи правилно не са го зачели.

    Коментиран от #23

  • 2 датска

    56 4 Отговор
    джендърка
  • 3 гост

    71 2 Отговор
    абе вдигна си ги момчето, просто го отрязаха. вдигна я щангата и я задържа стабилна и равна без да мърда нито с крака, нито с ръце. дали малко му е трепнал таза, това не значи, че ги вдига с измама, или е нестабилен.
  • 4 ЪРП

    75 13 Отговор
    CEГA OCЪЗНAВAТE ЛИ ЗA ПOРEДEН ПЪТ ,КAК ГOВEДAРБOЙC И ДРУГИТE НAГЛOCAКCOНЦИ OТ ДECEТИЛEТИЯ CЪCИПВAТ УМИШЛEНO, ЦEЛEНACOЧEНO И ПOCЛEДOВAТEЛНO CAМOЧУВCТВИEТO И ДOCТOЙНCТВOТO НA БЪЛГAРИТE!?!?!???????????

    НAБИЙТE CИ ГO В ГЛAВИТE!!!!!!!!

    ПOРEДНOТO УМИШЛEНO УНИЖEНИE ЗA БЪЛГAРИЯ!!!

    БЪДEТE CИГУРНИ ,ЧE CЪВCEМ CКOРO ЩE БЪДEМ CВИДEТEЛИ НA EДНO ДOПИНГ-OМACКAРЯВAНE И CЪCИПВAНE И НA ТOЗИ НAШ ДOCТOEН ЩAНГИCТ!!!!!!!!

    НAГЛOГOВEДAРИТE CЪCИПAХA НAЙ-ДOCТOЙНИТE БЪЛГAРCКИ CПOРТOВE ,КAТO ЩAНГИ И БOРБA!!!!!!! ЦEЛEНACOЧEНO , ПOCЛEДOВAТEЛНO И УМИШЛEНO!!!!!......ЗA ДA CЪCИПЯТ И CAМOЧУВCТВИEТO И ГOРДOCТТA НA БЪЛГAРИТE, КAТO НAЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ФAКТ! ФAКТ! ФAКТ!

    Коментиран от #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тодор

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Спиро Киров":

    Пу,по още нещотото да съм аз !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БАЙ Х@Й ‼️

    5 9 Отговор
    Къде си бе #новинарче ? Сега разбра ли кой е "бил зает да пише глупости " ????
  • 9 Крум

    47 1 Отговор
    Както винаги ни порязаха в полза на останалите.
    Мога единствено да пожелая на нашето момче главата горе и само напред!

    Коментиран от #13

  • 10 Сега

    38 3 Отговор
    Ако бяхме стабилна държава, като САЩ и Русия, с тази щеше да се случи трагична злополука.

    Коментиран от #19

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Реалист

    10 12 Отговор
    Бития бит...:)))
  • 13 хммм

    4 16 Отговор

    До коментар #9 от "Крум":

    Както винаги не ни порязаха. Бантустаните са нагли б0клуци...
  • 14 Behemoth

    15 5 Отговор
    Заговор срещу майка България и българският юнак неземен!Обаче китайците колко женшен са изпили....може и гинко Билоба...
  • 15 Абе

    21 1 Отговор
    Щом не им е за първи път лошо, значи вече имат мотиви, на които да се опрат. Скача се още на първия път, както прави Стойчо Младенов, иначе файда нема.
  • 16 копи пейст

    21 2 Отговор

    До коментар #4 от "ЪРП":

    Петър Добрев "Духът на България" (изд. Галик,2016 г.). В нея на стр. 13 четем следните редове:

    "... на загадките,свързани с Българите отделил внимание и Волтер в своя "Философски речник",тъй като забелязал,че някога в северна Франция и Холандия думата Българин имала твърде висок смисъл: "През XVII столетие във Фландърската област - пише той - най-обикновеното определение за красив и снажен момък беше: C`est un joli bulgare (това е един хубавец-Българин). За добър човек се казвало "Un bon bulgare". С този израз наричали някога дори Краля-Слънце Людовик XIV,за когото казвали: "Това е господар! Истински Бюлгар!" (ХЦ, 20-21)."
  • 17 ФЕН

    26 1 Отговор
    БРАВО НА МОМЧЕТО!!!ЩЕ ГО ПОДКРЕПЯМЕ И ЗАНАПРЕД!! МЕДАЛИТЕ ЗА НЕГО ЩЕ ИМА!!!
  • 18 Бозар

    16 1 Отговор
    Съдията-а-а, съдията-а-а - педера-а-а-ст!
  • 19 По горе пише

    1 13 Отговор

    До коментар #10 от "Сега":

    че не са признали опит и на руснак, а съдийката си е жива и здрава. Няма ли да спрете да пишете глупости? Опитът НЕ БЕШЕ ЧИСТ - и журито не е от една съдийка, а от няколко съдии.

    Коментиран от #21

  • 20 6A13TT

    6 0 Отговор
    Пиндостанската джендър олимпиада е пълна помия. Момчето си ги вдигна, явно в стремежа си да го отрежат, "обективните и безпристрастни съдии" са гледали кадър по кадър и на единия от тях са видяли 2 пиксела трепване. Боклуци.
  • 21 6A13TT

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "По горе пише":

    Всъщност, това навежда на мисълта, че реално са искали да порежат руснака, а българина е любимия им "колатерал демидж", за да не изглеждат пристрастни.
  • 22 Прякор

    0 0 Отговор
    Другият не толкова популярен прякор на Абаджиев е Касапинът.
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    Cлoжи cи пo-cилни oчилa...Трeпвaнeтo в рaмoтo e микрocкoпичнo, пo-cкoрo му вибрирaшe кръcтa и тaзa...Cпoрeд мeн, cъдийкaтa ce e зaceгнaлa oт бурнaтa му рeaкция cлeд oпитa, зaщoтo кaктo ce рaзбрa, тe дoбрe ce пoзнaвaт и тя нe зa първи път гo пoрязвa.
  • 24 Шофьор

    1 0 Отговор
    Не бе, честно не съм сексист, нямам нищо против жените-шофьори,но жена-съдия и то по вдигане на тежести....Сега очаквам някой мъж да ощети "златните "ни момичета.