6 Август, 2021 10:08 5 397 10

Славната кариера на Валентино Роси приключи

  • валентино роси-
  • оттегляне

42-годишният италианец, който се състезава с номер 46, е деветкратен световен шампион, като 7 от титлите му са в топ категориите

Славната кариера на Валентино Роси приключи - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Един от най-великите и харизматични шампиони в MototGP - Валентино Роси, обяви оттеглянето си от спорта на специална пресконференция. Италианецът ще се откаже в края на сезон 2021. Той се състезава четвърт век в мотоциклетизма.

42-годишният Роси, който се състезава с номер 46, е деветкратен световен шампион, като 7 от титлите му са в топ категориите.

Той направи това съобщение за бъдещето си преди старта на Гран При на Австрия през уикенда.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Подуянски ц......н

    9 23 Отговор
    А динамо подуяне ще играят с гранит Владая за купата на столипиново

    Коментиран от #2

  • 2 Кремен

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Подуянски ц......н":

    А,, Надежда юнайтед " отпаднаха ли?
  • 3 Роки

    4 4 Отговор
    Бока - Максуда сме най добрите!
  • 4 пешо

    37 1 Отговор
    велик спортист и харизматична личност. като майкъл джордан и рони о'съливан. на пръстите на едната ръка са такива хора.

    Коментиран от #5

  • 5 Джо Джонсън Юруба

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "пешо":

    Черните кожи сме много спортни.
  • 6 Методи

    29 0 Отговор
    Наистина е ВЕЛИК!
  • 7 отегчен

    6 12 Отговор
    Доктора трябваше много отдавна да слезе от мотоциклета.
  • 8 бахилис

    12 2 Отговор
    Великан!Но №93 го мачка редовно и вече правилно прецени отеглянето си.Остава в историята като един от най!!

    Коментиран от #9

  • 9 Ицо

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "бахилис":

    Колкото титли и победи да спечели №93 никога няма да се доближи до №46. Той е обсебен от статистиката и рекордите за подобряване, а Вале беше просто един ентосиаст, състезател, който успя да метериализира таланта си. Ако от първите години на кариерата си беше поставил за цел да подобрява рекорди, ако беше останал в Репсол Хонда до днес, със сигурност вече щеше да е задминал Джакомо Агустини (ако знаеш кой е). През цялата си кариера (а аз я следя още от времето, когато се състезаваше в клас 250сс) той се забавляваше, наслаждаваше и побеждаваше с финес. Не се страхуваше да приема нови предизвикателства въпреки, че знаеше, че това ще му коства част от успехите. №93 е безспорен талант в мотоциклетизма, но е готов на всичко за победата, минава през хора, не се държи мъжки. След театъра и провокациите, които спретна на Доктора в последния сезон в който той беше претендент за титлата, целия свят го видя, че не става. Единствения, който се доближаваше до таланта и харизмата на №46 беше №27, но за съжаление на всички, които обичаме мотоциклетизма се отказа от спорта прекалено рано.

    Коментиран от #10

  • 10 Subaru STI

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ицо":

    За мен е най-великия в моторните спортове. Какви битки и какъв ентусиазъм! Какво дълголетие! Какъв земен човек! Помогна на десетки подрастващи да се борят със своя идол (и чрез своята Академия)! Той е явление, което промени моторните спортове! Той стигна до сърцето на всеки зрител по света и направи най-голямото Шоу на колела! Респект, благодарим, че ни направи съпричастни!