Last news in Fakti

6 Август, 2021 11:45 4 647 5

От Ред Бул излязоха със сериозна закана

  • ред бул-
  • формула 1-
  • кристиан хорнер

Кристиан Хорнер се закани, че след паузата Ред Бул ще излезе още по-амбициран на Спа в края на август и вярва, че поредицата от състезания с лош късмет ще приключи

От Ред Бул излязоха със сериозна закана - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Шефът на отбора на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер се зарече, че отборът му ще „излезе на бой“ след лятната пауза. Тимът преживя два поредни разочароващи уикенда, в които загуби преднината си и в двата шампионата.

Макс Верстапен водеше с цели 32 точки пред Люис Хамилтън при пилотите. Отборът имаше аванс при конструкторите, но след състезанията във Великобритания и Унгария се оказа догонващ.

Хорнер се закани, че след паузата Ред Бул ще излезе още по-амбициран на Спа в края на август и вярва, че поредицата от състезания с лош късмет ще приключи.

„Спечелихме шест състезания през първата половина на годината – заяви той. – Състезанията, в които загубихме вината не бе наша. Погледнете Азербайджан. Това, което се случи не беше по вина на Макс, Силвърстоун не беше по вина на Макс, Унгария не беше по вина на Макс. Но вярвам, че късметът ни ще се промени. През целия сезон той се балансира и очаквам с нетърпение втората половина на годината.”

„Мисля, че целият отбор заслужава сега почивка – продължава англичанинът. – Пилотите ни ще получат малко отдих и повярвайте ми, ще влезем в битката през втората половина на това първенство и ще бъде интересно .“

Ред Бул напусна Будапеща в понеделник с голямо разочарование, не само от резултатите, но и заради възникналите в резултат на ударите от последните надпревари проблеми с двигателите на Верстапен и на съотборника му Серхио Перес. Мексиканецът бе директно изваден от удара в първия завой, а моторът му се оказа с повреда.

Ако нуждата от смяна двигателя на Перес бъде потвърдена, и двамата пилоти ще се сблъскат, почти сигурно, с наказания от преместване на решетката в заключителната фаза на сезона. Причината е, че ще трябва да използват четвърти мотор.

„Това със сигурност няма да помогне – признава Хорнер. – Имаме голям брой аварии и потенциално загубихме два двигателя поради действията на други пилоти, така че да, много е разочароващо. Но знаете ли, ние все още сме в разликата между първо и второ място по точки. Влизаме в лятната ваканция, имахме много лош късмет в последните състезания, беше доста брутално в щети, части и двигатели, но ще влезем в битката за втората половина на шампионата. Очевидно това бяха тежки седмици, но нещата могат да се обърнат много бързо, както току-що видяхте, как става това, а в този шампионат предстои дълъг път.“


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ККК

    10 9 Отговор
    Макс като ги удряше не беше виновен сега ревеме това е най грозния пилот за всички времена и най антипатичен

    Коментиран от #2

  • 2 Дядо Йоцо

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "ККК":

    Абсолютно си прав, по бруталност и наглост надминава дори Шумахер. Ореваха последните състезания, а забравиха действията на Пъпки на Имола, където само толерантността на Хамилтън ги предпази от още един сериозен инцидент. Верстапен какво си помисли, че ще му правят път и за напред ли? Посредствен пилот като баща си Йос Верстапен, няма да бъде запомнен с нищо.

    Коментиран от #4

  • 3 БулгарАлпин

    10 8 Отговор
    Алонсо е пилота хамилтън е мургав закривай
  • 4 Баварец

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо Йоцо":

    Аз мисля, че Макс има талант, но бащата - меринджей е проблемът. То не беше рев, то не беше мрънкане - Марко, Хорнер, само Нюи още си трае. С административни глупости, титла ще печелят. Отбор мрънкачи, явно за да оправдаят парите на Матешиц.
  • 5 Subaru STI

    2 4 Отговор
    Ревльото Верстапен си намери майстора. Каквото си е посял, това ще пожъне! Предстои да разбере по трудния начин какво е "твърдо" шофиране. Хамилтън му даде много шансове да го разбере по "лесния" начин.