Last news in Fakti

11 Август, 2021 10:27 2 781 2

10-ма от Малмьо си уредиха сблъсък с Лудогорец за влизане в групите на Шампионската лига

  • малмьо-
  • лудогорец-
  • червен картон-
  • изненада-
  • глазгоу рейнджърс-
  • квалификация-
  • групи-
  • шампионска лига

Шведите победиха с 2:1 при гостуването си на Глазгоу Рейнджърс, след като губеха с 1:0 и играха през цялото второ полувреме с човек по-малко

10-ма от Малмьо си уредиха сблъсък с Лудогорец за влизане в групите на Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Малмьо поднесе много голяма сензация в третия квалификационен кръг на Шампионска лига, след като спечели с 2:1 при гостуването на Глазгоу Рейнджърс. Шведите играха с човек по-малко през цялото второ полувреме, когато съумяха да осъществят обрата от 0:1 до 2:1. По този начин с общ резултат 4:2 воденият от Йон Дал Томасон отбор ще се изправи срещу Лудогорец в решаващия плейоф на Шампионска лига.

Рейнджърс поведе в резултата в 19-ата минута. Райън Кент центрира в наказателното поле на Малмьо, където Алфредо Морелос стреля с глава и я прати във вратата Далин. Рейнджърс направи много сериозен пропуск в 31-ата минута, когато пред Морелос се откри отлична възможност, но ударът му с глава не бе точен.

Малмьо остана с човек по-малко на терена в първата минута на добавеното време на първата част, когато Иносент Бонке бе изгонен за втори жълт картон.

Малмьо успя да изравни резултата в 53-ата минута, когато Андерс Кристенсен подаде към Антонио-Мирко Чолак, който вкара топката във вратата на МакГрегър. Шведите осъществиха пълен обрат в мача в 58-ата минута, когато Сьорен Рийкс подаде на Чолак, а той отблизо прати топката за втори път във вратата на МакГрегър.

Вратарят на Малмьо Далин направи страхотно спасяване в 62-ата минута, отразявайки удара с глава на Леон Балогън. Рейнджърс бе много близо до това да изравни резултата в 67-ата минута. Алфредо Морелос преодоля вратаря Далин, но защитник на Малмьо успя да изчисти топката пред голлинията. Йохан Далин направи ново впечатляващо спасяване в 79-ата минута, отразявайки удара на Стивън Дейвис.

В заключителните минути на двубоя пропуски за Рейнджърс направиха Янис Хаджи и Сакала.

Така Малмьо ще се изправи срещу Лудогорец в плейофа за Шампионска лига, като в първата среща българският шампион е гост.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    10 10 Отговор
    значи шведите продължават в шампионската лига....а делиормана кво им се полага в този случай....????
  • 2 Иван

    5 1 Отговор
    Лудогорец на метри от ШЛ! И да отпаднат ще играят в лига Европа. ЦСКА вероятно ще продължи. Локо Пловдив има някакви шансове макар не големи . Да питам - С КОЙ ИГРАЯТ ЛЕФФСКИ СОФИЯ И В КОЙ ТУРНИР ?!