Last news in Fakti

12 Август, 2021 19:45 3 362 9

ПСЖ плати на Меси с криптовалута

  • меси-
  • псж-
  • плащане-
  • криптовалута-
  • фенове

Като бонус при подписването на контракта си с клуба, Меси е получил голямо количество от криптовалутата “фен жетони”

ПСЖ плати на Меси с криптовалута - 1
Снимка: БГНЕС

За първи път при договор от подобен мащаб в света на футбола, Лионел Меси беше възнаграден с множество PSG Fan Tokens, съобщиха от Пари Сен Жермен на своя сайт.

Като бонус при подписването на контракта си с клуба, Меси е получил голямо количество от криптовалутата “фен жетони”, поддържана от сайта socios.com. Тя набира все по-голяма популярност и освен от ПСЖ, използвана е също така от клубове като Барселона, Манчестър Сити, Интер и Милан. Притежателите на тази криптовалута получават правото да гласуват при маловажни решения, свързани с клубовете. В случая на Пари Сен Жермен става въпрос за възможности като избор на мотивационно послание на стената на съблекалнята на отбора преди ключов мач, избор на Най-добър гол на сезона или избор на носителите на клубните награди за сезона. Феновете също така могат да водят видеоразговори с някои от звездите на тима.

От socios.com твърдят, че “фен жетоните” са генерирали приходи в размер на почти 200 млн. долара на партниращите им клубове през 2021-а. Също като биткойн и останалите дигитални валути, Fan Tokens също могат да се търгуват на борсите. От ПСЖ разкриха, че в дните преди трансфера на Меси в отбора е имало обем на търговия с клубните “фен жетони” в размер над 1,2 млрд. долара. PSG Fan Tokens имат пазарна капитализация в размер на около 52 млн. долара, като само за пет дни на спекулации около пристигането на аржентинеца те поскъпнаха с повече от 130%, за да достигнат рекордната стойност от 60 долара за една бройка от тях във вторник, твърди CoinMarketCap.

“Приветстването на socios.com и PSG Fan Tokens се доказа като огромен успех за клуба. Успяхме да ангажираме нова глобална публика, създавайки значителен източник на дигитални приходи”, коментира един от директорите на клуба - Марк Армстронг.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха🤣

    5 5 Отговор
    Пенсиите-тролове във форума са в ступор. Не разбират за какво става въпрос...

    Коментиран от #2, #9

  • 2 пенЦионер

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха🤣":

    Защо? Ти какво разбра? Аз разбрах, че всеки има право да избира в какво да му плащат. Ако ще и в чували с картофи да му плащат. Зад тая виртуална "валута" коя държава или централна банка стоят?:))) А Меси е гениален футболист. Явно не е случил на мениджър и счетоводител.
  • 3 Дурак

    8 4 Отговор
    Ако някой може да обясни какво е крипто валута моля да заповяда. Аз съм чел доста и извода е че това е една модерна простотия която се ползва от богатите за да правят спекулативно пари.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Само с четене

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Дурак":

    не става. Необходимо е, преди всичко, разбиране. За онези, които могат да прочетат даден текст, но не са в състояние да го осмислят, си има диагноза - функционална неграмотност. 42 % от участниците в България са функционално-неграмотни. Няма и как да бъде другояче. Трудно е родителите и техните родители да не четат, да слушат чалга, да реват по времето на правешкия цървул и славословят руско-съветските трошляци, а децата и внуците да са нормални, добре възпитани и образовани хора...

    Коментиран от #5

  • 5 Не "участниците",

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Само с четене":

    разбира се, а УЧЕНИЦИТЕ...
  • 6 банка х

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дурак":

    продажба на мечти за бедните,всеки иска да забогатее за ден,но всъщност пълни гушите на богатите спекуланти,пазар без контрол,демек базос ако купи биткойни за 20милярда и ги продаде след 20минути ще е напред,бедния човечец яде дървото отново

    Коментиран от #8

  • 7 Мижеха

    6 1 Отговор
    Да платят със златни Наполеони, трябва да са им останали все още
  • 8 чичо Тончо

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "банка х":

    Отвратително си прав отвсякъде! За пръв път нямам какво да добавя!
  • 9 Само питам

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха🤣":

    А ти от футбол разбираш ли ? Или само от" ФИФА- 2020"?