Last news in Fakti

13 Август, 2021 23:02 2 142 1

Пирин разби ЦСКА 1948 и записа първа победа в елита

  • пирин благоевград-
  • цска 1948-
  • разгром-
  • efbet лига-
  • станоев-
  • манолев-
  • чочев-
  • дузпа-
  • карачанаков-
  • брахими

"Орлетата" победиха съперника си с 4:1

Пирин разби ЦСКА 1948 и записа първа победа в елита - 1
Снимка: БГНЕС

Пирин (Благоевград) разби ЦСКА 1948 с 4:1 в първия мач от четвъртия кръг на efbet Лига и записа първата си победа след завръщането си в елита.

Домакините стартираха вихрено и поведоха в резултата след само няколко секунди игра. В 13-ата секунда Мохамед Брахими отне топката от Ангел Лясков, напредна по лявото крило и асистира на Красимир Станоев, който с удар от границата на наказателното поле вкара красив гол за 1:0. Това е вторият най-бърз гол в елита след този на Мирослав Манолов в мача Черно море – Монтана през 2012 година, когато нападателят на „моряците“ се разписа в 6-ата секунда.

"Орлетата" продължиха да доминират, но не застрашаваха противниковата врата, а в 24-ата минута гостите имаха претенции за дузпа. Денислав Ангелов нахлу мощно в наказателното поле, където Александър Дюлгеров посегна към крака му, но не можа да осъществи контакт с топката и нападателят на гостите падна. Съдията Ивелин Занев посочи бялата точка, но след консултация с VAR отмени решението си и даде жълт картон на Ангелов за симулация. След половин час игра Станислав Манолев получи точен пас от Станислав Костов между защитниците и не остави шансове на капитана Даниел Наумов за 2:0.

Гостите се втурнаха в атака и последваха два пропуска на Ивайло Чочев от гостите, но в 43-ата минута той най-накрая се разписа от дузпа за 2:1, а тя бе отсъдена за игра с ръка на Дюлгеров.

В 52-ата минута Дюлгеров шутира към вратата на Наумов след подаване от пряк свободен удар, но без успех. Гостите отговориха с удар на резервата Георги Русев и намеса на Петров. В 66-ата минута Пирин възстанови аванса си от два гола. Антон Карачанаков направи самостоятелен пробив и Димитър Илиев не успя да го спре, след което със силен диагонален удар вкара за 3:1.

Гостите се опитаха да отвърнат на удара, но не можеха да създадат чисти положения за гол пред вратата на Петър Петров. "Орлетата" чакаха своите положения при контраатаки, а в 89-ата минута Мохамед Брахими получи пас от Станислав Костов и се разписа от близка дистанция за 4:1, слагайки точка на спора.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 червен

    0 0 Отговор
    абе ЦЪКИ КО ПРАИМ.НЕ останаа тренери в BG.