Last news in Fakti

17 Август, 2021 22:11 2 165 7

Григор Димитров успя да преодолее Роберто Баутиста Агут в Синсинати

  • синсинати-
  • турнир-
  • победа-
  • димитров-
  • баутиста агут

Българският тенисист победи с 6:3; 6:4

Григор Димитров успя да преодолее Роберто Баутиста Агут в Синсинати - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров победи Роберто Баутиста Агут с 6:3, 6:4 на старта на тенис турнира в Синсинати. Успехът е първи за Григор в последните три мача, като българинът не познаваше успеха от месец и половина насам.

Срещата беше прекъсната заради дъжд при 1:0 в сетовете в полза на българина и 4:3 за съперника му, но след подновяването на играта, Димитров помете Баутиста Агут. Победата е четвърта за Григор в пет мача с испанеца и в следващия кръг той ще се изправи срещу Александър Бублик (Казахстан) и квалификанта Маркос Хирон (САЩ), които играят в момента.

Първият сет започна страхотно за Григор и след като успя да вземе подаването си за 1:0, проби Баутиста Агут. След това играта тръгна гейм за гейм, като нито един от двамата не получи възможност за пробив. При 5:3 в своя полза Димитров сервира за победа в сета и я постигна без проблеми (6:3), благодарение на няколко аса.

Вторият сет също започна перфектно за Димитров и той проби съперника си. Радоста му обаче не траеше дълго, тъй като Баутиста Агут успя да върне пробива в следващия гейм, а след това се измъкна от нов пробив и поведе с 2:1. Димитров също взе сервиса си и играта тръгна гейм за гейм. При 4:3 в полза на Баутиста Агут двубоят беше спрян заради дъжд.

След около час пауза Григор стигна до 4:4 при свой сервис и засили интригата в мача, а в следващия гейм записа и пробив, с което докосна победата. Димитров се справи отлично и с гейм на нула сложи точка на спора (6:4), а минути по-късно призна, че прекъсването на мача му е помогнало.

"Преди това условията се променяха непрестанно, а той играеше все по-добре и се движеше чудесно по корта. Знаех, че трябва да направя нещо и то бързо, ако искам да се измъкна от тази ситуация. След това обаче дойде прекъсването и това ми даде възможност да се успокоя и да се пренастроя. След подновяването на играта стартирах много добре и успях да обърна нещата в своя полза.

Схемата е пълна със силни играчи, които са в много добра форма. В момента мисля единствено за следващия мач. Ще вляза в него със същата нагласа, както днес, и ще видим какво ще се случи.

Много съм щастлив. Първият сет беше много важен за развитието на мача. Още от началото бях много солиден и сервирах много добре. Той е страхотен играч и знаех, че трябва да използвам всяка негова грешка. Във втория сет просто се опитвах да остана в мача и дъждът също ми помогна", каза Димитров в интервюто след мача.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    9 4 Отговор
    Бравос на Гришня!💋💋💋👍
  • 2 нашия

    13 3 Отговор
    нещо "редовните" кометатори и "специалисти" не се обаждат....???!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Загрижен

    2 14 Отговор
    @нашия, а има ли причина те да го правят? Или викаш ГрегоЪ пак мачка :D.
    Спокойно, още следващия двубой и хасковската перла е аут...
  • 4 Да реча

    3 11 Отговор

    До коментар #2 от "нашия":

    Тамън до края на сезона може и да запише барем още една победа.
  • 5 Вуцов

    3 13 Отговор
    Мачът беше уговорен. Ако сте го гледали, на повечето сервиси на гръшо, Агут не реагираше. А нашия няма чак толкова бърз сервис.
  • 6 Рипни Григинко

    0 4 Отговор
    От толкова много загуби аз недоумявам как изобщо е в топ 1 000, а то нашият даже в топ сто. Абе как я правят тая смотана ранглиста?
  • 7 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    2 0 Отговор
    Лолитко ще ги смаже е ,титлата в синсинати е негова