Last news in Fakti

21 Август, 2021 20:15 6 091 13

Фернандо Алонсо влезе в историята (ВИДЕО)

  • фернандо алонсо-
  • „24 часа на льо ман“-
  • льо ман-
  • сарт

Испанецът стана първият пилот в историята, който прави обиколка с болид от Формула 1 по пистата „Сарт“, на която се провеждат автомобилните „24 часа на Льо Ман“

Фернандо Алонсо влезе в историята (ВИДЕО) - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

По-малко от два часа преди началото на 89-то издание на „24-те часа на Льо Ман“, двукратният победител в надпреварата и двукратен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо написа нова страница в историята на легендарната надпревара.

Испанецът стана първият пилот в историята, който прави обиколка с болид от Формула 1 по пистата „Сарт“, на която се провеждат автомобилните „24 часа на Льо Ман“. Алонсо направи една обиколка на трасето с дължина от 13.626 километра с автомобил на отбора на Алпин, за който двукратният шампион се състезава през 2021 година.

Испанецът има две участия във френската класика през 2018 и 2019 с екипа на Toyota, като и в двата случая той триумфира в генералното класиране. Японският производител и през тази година е фаворит за победата като двата болида с номер 7 и 8 ще потеглят от първата редица.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тия от Формула 1 кога ще се

    10 5 Отговор
    Пробват да направят 24 часово състезание с болиди на Формула1
  • 2 В.Г.З.

    16 32 Отговор
    Голяма работа направил Галфонсо!!!

    Коментиран от #9

  • 3 шофер

    12 31 Отговор
    След хегемонията на quattro през 80-те формулата става безинтересна и опасна. Ако ще и 10 пъти Тойота да спечелята Льо Ман то пак си остава източна лагерница с технологии 10 години зад германските такива. АМГ, М Пакет, ЕрЕс, ЕсТе, ГеТе, ГеТеИ - все немски топ инженерингови технологии в автомобилостроенето срещу източни копирачи и утайки в производството на коли дето в 21 век все още ядат отиза с клечки....Погледнете дебелината на една шофьорска врата на германска кола. Сравнете я с дебелинаъа на източна. Видяхте ли разликата? Та след орехова градушка азиатеца има дупки по капака чак до буталата а немеца евентуално нацепен лак на боята. Смех!
  • 4 Joro

    25 9 Отговор
    Иди се скрий ,бе, смешко. Немските инженери,които бяха неоспорими на върха ,приключиха някъде до към 2000 г.максимум. Сега немското производство е производство на чупещи се електронни боклуци с хубав дизайн за балъци. Като пример: Фолксваген бензин от 2009 г.нататък,които дори гаранцията не могат да си изкарат. Или пък вечно чупещият се б.клук БМВ,който все е в бокса,а за зимата с това задно не може да излезеш на пътя с БМВ-то. Мерцедес пък с тая електроника няма кво да коментираме.

    Коментиран от #6, #13

  • 5 Немския

    8 2 Отговор
    До Жоро…
    Жоре, от над 2 години карам БМВ 530д(от нов)
    Актуално на 82.000км. Повреди никакви.
    Преди това карах до152.000км нов сюпърб, 2014та-една биалетка смених по гаранция, и водна помпа също по тая схема. Преди това карах пасат cc от 100.000км(на 2 години) до 156.000км.нула грижи
  • 6 User

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Joro":

    Гроздето е кисело а?
  • 7 Аз го гледах.

    8 2 Отговор
    Велик момент.Не че кола от ф1 направи обиколка а че елитът на автоспорта бе там.Жан Тод слушах. Самият Алонсо. Екипите в подготовката.Алонсо има 2 победи на 24 часа.Талант си е.След смъртта на Сена нямах никакви съмнения кой ще е кумирът ми в Ф1. Алонсо бе един от тях наред с Хил, Вилньов,Култард...
  • 8 Гледам пряко надпреварата

    2 0 Отговор
    По френски спортен канал.В момента има сейфтикар че на един завой на една кола спирачките блокираха.Остават 17 часа и 30 мин. Има вече отпаднали.Пътви е номер 7 с Тоyota GR .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Личи си

    1 1 Отговор
    Че си т-ъ-п балкански субект най вероятно от Банкя,родината на великаните на исказа и риториката.Поне си мълчи.Вярно е навярно че в Тикволандия са останали най тъ-пи-те рожби на земята на Орфей четейки про-стот-иит-е на такива като В.Г.З.
  • 13 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Joro":

    Какви са тия стари приоми, че задното не става зимата. Не са ставали ладите на бащите ви щото снега е бил по метър, Ладата с видинки и не може и от гаража да излеже. Сега един шпер или при по-новите електронно заключване и хубави гуми и си капитан. Вижте зимата по Витоша как се катерят бмв-тата с 70-80..