Last news in Fakti

24 Август, 2021 09:10 1 626 0

Уест Хям победи Лестър убедително

  • уест хям-
  • лестър-
  • английска висша лига-
  • 4:1

Огромно предимство за "чуковете" бе фактът, че Лестър играха с човек по-малко от 39-ата минута, когато Айосе Перес бе изгонен

Уест Хям победи Лестър убедително - 1
Снимка: Facebook/West Ham United

Уест Хям постигна втори пореден успех за сезона във Висшата лига, след като победи с убедителното 4:1 Лестър Сити като домакин. Головете отбелязаха Пабло Форналс в 26-ата, Саид Бенрама в 56-ата и Микаел Антонио в 80-ата и 84-ата минута. За “Лисиците” точен бе Юри Тилеманс в 70-ата минута. Огромно предимство за домакините бе фактът, че гостите играха с човек по-малко от 39-ата минута, когато Айосе Перес бе изгонен.

Лондончани откриха в 26-ата минута, когато Бенрама получи подаване отляво и прати топката към точката на дузпата, където Пабло Форналс нахлу от задна позиция и засече за 1:0.

13 минути след това гостите останаха с човек по-малко. Айосе Перес бе изблъскан, загуби равновесие и настъпи грубо Форналс. Ситуацията беше разгледана с ВАР, а арбитърът Майкъл Оливър реши, че има основание да извади червен картон.

С човек повече възпитаниците на Дейвис Мойс удвоиха преднината си след груба грешка на Суюнджу. Бранителят върна нескопосано назад, но така подаде кълбото в краката на Антонио, който пък продължи към Бенрама, а той на празна врата не сгреши.

Лестър успя да се върне в двубоя в 70-ата минута. Юри Тилеманс шутира, ударът му бе блокиран, но топката се върна в краката му и при втория опит той намали на 2:1.

10 минути минути по-късно Антонио отново върна преднината на "чуковете". Той получи подаване във вратарското поле, обърна се и стреля в очертанията за 3:1.

В 84-ата минута пак Антонио довърши "лисиците" с четвърто попадение. Той получи в пеналта, с едно докосване я прехвърли над главата си топката и след това с шпагат фиксира крайното 4:1.

По този начин Уест Хям е първи с 6 точки и при голова разлика 8:3 излезе на върха в класирането, макар че още 4 състава имат същия актив. Лестър от своя страна допусна първо поражение и с 3 точки се намира на12-ото място.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА