Last news in Fakti

29 Август, 2021 18:27 1 371 0

Цървена звезда се подсили с нидерландски национал преди срещите с Лудогорец

  • живкович-
  • цървена звезда-
  • лига европа-
  • група-
  • съперник-
  • селекция-
  • лудогорец

Ричайро Живкович ще се присъедини към сръбския гранд като свободен агент

Цървена звезда се подсили с нидерландски национал преди срещите с Лудогорец - 1
Снимка: БГНЕС

Цървена звезда подсили състава си за предстоящите мачове от група „F“ на Лига Европа, където ще играе срещу Лудогорец, Спортинг (Брага) и Мидтиланд.

Сръбският шампион се договори с бившия нидерландски национал Ричайро Живкович. 24-годишният нападател, който е известен със своята бързина, е дал съгласие за трансфер като свободен агент на „Мала Маракана“.

Живкович преди седмица е бил в Белград, за да преговаря с президента на „звездашите“ Звездан Терзич. Той е поискал време за размисъл и се е прибрал в Нидерландия, а няколко дни по-късно е дал положителен отговор, твърдят сръбските медии. Трансферът ще бъде официално обявен през следващата седмица.

Ричайро Живкович носи фамилията на майка си, която е сръбкиня. Баща му е от Кюрасао, но напуска семейството, когато настоящият футболист е много малък. Живкович започва кариерата си в Грьонинген, а през 2014 г. прави трансфер в Аякс за 2,15 милиона евро.

Не успява да се наложи в гранда от Амстердам и е даван под наем във Вилем II и Утрехт. През 2017 г. е продаден на белгийския Остенде, но трансферната сума не е обявена. В началото на 2019 г. Живкович преминава в китайския Чанчун Ятай. Година по-късно е даден под наем на Шефилд Юнайтед, а след това и на Гуангжоу R&F.

Ричайро Живкович е играл за националните формации на Нидерландия до 18, до 19, до 20 и до 21 години. Тъй като още няма мач за мъжкия състав на „лалетата“, той може да избира за кой национален отбор на играе. Заради своите родители и предци изборът е голям – Нидерландия (тъй като е роден в Асен), Кюрасао (заради баща му), както и Сърбия и Черна гора (заради майка му).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА