Last news in Fakti

31 Август, 2021 12:20 1 463 3

Манчестър Юнайтед официално обяви трансфера на Роналдо

  • кристиано роналдо-
  • манчестър юнайтед-
  • трансфер

В контракта съществува и опция за удължаването му с още 12 месеца при добро представяне

Манчестър Юнайтед официално обяви трансфера на Роналдо - 1


Отборът на Манчестър Юнайтед официално обяви, че Кристиано Роналдо е подписал договор за две години с клуба от „Олд Трафорд“. В контракта съществува и опция за удължаването му с още 12 месеца при добро представяне.

„Манчестър Юнайтед е клуб, който има специално място в моето сърце. Умилен съм от хилядите съобщения, които получих за своето завръщане“, заяви Роналдо пред клубния сайт.

„Нямам търпение да играя отново на „Олд Трафорд“ и да видя пак феновете ни. Ще се присъединя към отбора след края на паузата за национални отбори. Дано имаме много успешен сезон", допълни още португалецът.

36-годишният петкратен носител на „Златната топка“ досега е спечелил 30 трофея в кариерата си и се завръща на „Олд Трафорд“ от Ювентус, след като през миналия сезон стана голмайстор №1 в Серия А.

„Нямаш думи, с които да опишеш Кристиано“, заяви мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер пред официалния сайт на клуба.

„Той е не само прекрасен играч, но и велик човек. За да имаш желание и способност да играеш на най-високо ниво за толкова дълъг период, е необходимо да си много специален човек. Не се съмнявам, че той ще продължи да ни впечатлява и опитът му ще бъде толкова жизненоважен за по-младите играчи в отбора“, продължи норвежецът.

„Завръщането на Роналдо демонстрира уникалността на този клуб и съм безкрайно щастлив, че той се прибира у дома, където всичко започна“, каза още Солскяер.

Това е втори период за португалския нападател на “Олд Трафорд”, след като при предишният си престой той записа на сметката си 118 гола в 292 мача и спечели три титли във Висшата лига, една Шампионска лига, Златната обувка и една Златна топка.

В момента Роналдо е на лагер с националния тим на Португалия, където през уикенда премина медицински изследвания, като се очаква да направи повторен дебют за тима при домакинството срещу Нюкасъл на 11 септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иво

    1 1 Отговор
    За 15 милиона евро го продадоха, можеше Лудогорец да го купи, язък

    Коментиран от #2

  • 2 Бербатов

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "иво":

    трансферната сума е 15 млн. евро + 8 млн. бонуси. Любопитното е, че англичаните ще изплащат трансфера в продължение на цели 5 години.
  • 3 келеш

    0 0 Отговор
    И с тоя се наситихме...дайте нещо за нашите медалисти от ТОКИО