Last news in Fakti

7 Септември, 2021 10:42 2 845 0

18-годишна тенисистка продължава да изумява на US Open

  • ема радукану-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • us open

Ема Радукану отвя американката Шелби Роджърс с 6:2, 6:1, продължавайки да пише приказката си на Откритото първенство на САЩ

18-годишна тенисистка продължава да изумява на US Open - 1
Снимка: БГНЕС

Стартиралата на US Open от квалификациите Ема Радукану се класира на четвъртфиналите. 18-годишната тенинистка, състезаваща се за Великобритания, отвя американката Шелби Роджърс с 6:2, 6:1, продължавайки да пише приказката си на Откритото първенство на САЩ.

Радукану, която е №150 в световната ранглиста, постигна пет пробива в мача, а допусна само един.

Родената в Канада тенисистка загуби първите два гейма, но след това наложи тотално надмощие на корта и приключи срещата за 1 час и 7 минути.

Припомняме, че в предишния кръг Роджърс елиминира световната №1 Ашли Барти, но се оказа неспособна да се противопостави на прецизната игра на Радукану, която направи серия от 11 спечелени гейма по пътя към най-големия успех в кариерата си. Следващата ѝ съперничка ще бъде Белинда Бенчич от Швейцария. Тя се класира на четвъртфиналите след двусетова победа над Ига Швьонтек със 7:6(12), 6:3 в мач, който продължи над 2 часа.

Освен Радукану, на четвъртфиналите ще има още една тийнейджърка - Лейла Фернандес, която вчера навърши 19 години. Това не се беше случвало на US Open от 2009 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА