Last news in Fakti

8 Септември, 2021 20:23 27 107 16

След многогодишно мълчание: Съпругата и синът на Михаел Шумахер говориха за него

  • михаел шумахер-
  • корина шумахер-
  • мик шумахер

"Правим всичко възможно, за да помогнем на Михаел да се възстанови и да сме сигурни, че той се чувства добре и част от семейството", заяви Корина Шумахер

След многогодишно мълчание: Съпругата и синът на Михаел Шумахер говориха за него - 1
Снимка: EPA/БГНЕС/AРХИВ

По-малко от седмица преди премиерата на документалния филм „Шумахер“ на Netflix, който се фокусира върху живота на германеца след неговия ски инцидент в края на 2013 година, неговата съпруга Корина и синът му Мик разкриха подробности около своя живот през последните седем години.

„Разбира се Михаел ми липсва всеки ден. Не ми липсва само на мен. Децата, семейството, баща му, на всички ни липсва. Всички усещаме липсата на Михаел, но той е тук. По различен начин, но той е тук и ни дава сили“, каза Корина Шумахер.

„Ние сме заедно. Живеем заедно вкъщи и правим терапия заедно. Правим всичко възможно, за да помогнем на Михаел да се възстанови и да сме сигурни, че той се чувства добре и част от семейството. Независимо от какво, аз ще направя всичко по силите си, всички ще го направим.

„Опитваме се да държим семейството както Михаел би го правил. Ние живеем собствените си животи. „Личното си е лично“, казваше той. За мен е важно той да продължи да се наслаждава на своя личен живот колкото се може повече. Михаел винаги ни защитаваше и сега ние защитаваме него“, завърши Корина.

Мик Шумахер, който направи своя дебют във Формула 1 в началото на сезон 2021, добави, че му липсват моментите с баща му.

„От инцидента насам тези семейни изживявания, тези моменти, които според мен много хора имат със своите родители, вече ги няма. Има ги, но в много малко количество и това не е честно според мен. Мисля, че аз и баща ми щяхме да се разбираме по различен начин, не само защото говорим един език, езика на моторспорта, а и щяхме да имаме много за какво да си говорим. Това си мисля през голяма част от времето, смятам, че това щеше да е готино. Ще дам всичко затова“, заяви пилотът на Хаас.

Седемкратният световен шампион пострада тежко на 29 декември 2013 година във френския курорт Мерибел и оттогава неговото състояние е една от най-добре пазените тайни не само във Формула 1, а може би и в световния спорт.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гроздан

    85 7 Отговор
    Шумахер никога няма да се върне , какъвто беше ;) Велик пилот а едни ски го подхлъзнаха

    Коментиран от #2

  • 2 Кръстан

    41 18 Отговор

    До коментар #1 от "Гроздан":

    Въобще няма да се върне! Взе жената на приятеля си докато човекът беше в кома, всичко се плаща!

    Коментиран от #3

  • 3 кака

    39 3 Отговор

    До коментар #2 от "Кръстан":

    Никога не съм чувал за такава история.Ще ми бъде интересно да чета.Къде я има ,да я прочета?

    Коментиран от #6

  • 4 A3e

    34 2 Отговор
    Може да си мърда само клепачите и понякога плаче, това четох за него. Какво възстановяване, тия хора вярват ли си? Осем години минаха, мозъка му го няма сиг, що го мъчат човека, това живот ли е...
  • 5 Гошо Калето

    7 58 Отговор
    Га получаваше милиони не рива а сеги кво.
  • 6 Бай Стою касапина

    27 7 Отговор

    До коментар #3 от "кака":

    Права си како. Взе гаджето на Френцен, явно е бил не само по- добър състезател. А това за комата е пълна глупост. Някои хора сънуват несъществуващи събития.
  • 7 Рашку

    23 5 Отговор
    Не той е взел гаджето. То се прехвърлило при него.Но има ръка господна, та и вие внимавайте!

    Коментиран от #12

  • 8 М-даа

    32 3 Отговор
    По думите на самата Корона, тя е избрала Шумахер пред Френцен, защото последния не е искал да има деца и вероятно му е засегнала егото.Все пак жените избират, не го забравяйте.
  • 9 Тулуп Мисирков

    3 7 Отговор
    Кликабейтно нищо....
  • 10 Стойчев

    30 2 Отговор
    Не трябва да коментираме чуждия живот нека първо видим нашия
  • 11 Механик

    23 4 Отговор
    Странно и неразбираемо нещо е Съдбата....
    Гледаш някой как му върви. Пясък да пипне- златен става.Гледаш го жив, здрав, щастлив и си викаш "Е те тоя няма стигане." Даже леко завиждаш, а на другия ден научиш, че обекта на твоята завист затънал в някое блато и то за винаги.
    По тоя повод, любителски превод на част от една известна песен:
    "Ваше Благородие, Госпожа Късмет.
    За някои сте добра, а за други точно на обратното...
    Постой, не си пожелавай 9 грама в сърцето!
    Като не ти върви в смъртта, ще ти провърви в любовта."
  • 12 ЕВРО НЮЗ

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Рашку":

    Не пожелавай жената на ближния си....... Пишеше някъде. 😀
  • 13 Тая

    6 5 Отговор
    Изарчила е паръта.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Alex

    1 1 Отговор
    Можем само да съжаляваме за великия Шуми!На един компютър може да се сменят някои части и пак да тръгне,но за човека Господ не е измислил резервни части.И нашият Каролев го чака същата съдба!Тези хора вече отдавна не са ТУК,те са при своите звезди!