Last news in Fakti

9 Септември, 2021 08:48 14 502 17

Излязоха нови разкрития за Михаел Шумахер

  • михаел шумахер-
  • шумахер-
  • нетфликс-
  • филм

„Снегът не е идеален за спускане! Трябва да заминем за Дубай“, заявил Михаел Шумахер малко преди последното си спускане по пистата

Излязоха нови разкрития за Михаел Шумахер - 1
Снимка: EPA/БГНЕС/AРХИВ

С приближаването на датата за премиерата на филма за Шумахер (15 септември), все повече детайли от продукцията на „Нетфликс“ излизат наяве.

Там става ясно и какви са били едни от последните думи на седемкратния шампион на Формула 1 преди финалния инцидент във френския зимен курорт Мерибел на 29 декември 2013 г. Тогава Пилето пада, докато кара ски и удря лошо главата си в подаващ се от снега камък.

След дълъг период в изкуствена кома, няколко мозъчни операции и престой в две болници, легендарният пилот беше изписан през септември 2014 г. и продължи лечението си в домашна обстановка. Оттогава много малко се знае за актуалното състояние на 52-годишния германец.

„Снегът не е идеален за спускане! Трябва да заминем за Дубай“, заявил Михаел Шумахер малко преди последното си спускане по пистата.

„Никога не съм обвинявала Господ за случилото се. Това беше просто лош късмет. В живота трудно може да те споходи по лош късмет. Сега живеем заедно в дома си, грижим се него и правим всичко възможно, че Михаел да чувства нашата семейна сплотеност и обич. Всеки ден усещам липсата на предишния Шумахер. Не само аз чувствам това, но и децата ни, баща му и всичките ни роднини. Онзи Михаел липсва на всички“, обявява съпругата му Корина пред камерата.

„Не целяхме да направим нещо, което да превземе заглавията на медиите по света. Не сме търсили сензации. Опитахме да покажем живота на семейството. По друг начин нямаше да се получи. Все пак всички притежаваме инстинкт за самосъхранение“, обяви Ванеса Ньокер, която е режисьор на филма заедно с Ханс-Бруно Камертьонс и Михаел Вех.

„Семейството искаше да направи подарък на Михаел с този филм. Аз съм го гледала един път и ми харесва, въпреки че има много трудни и тежки моменти“, признава Сабине Кем - дългогодишният съветник на Шуми.

Във филма Корина Шумахер разказва някои от преживяванията си със своя съпруг. Един от забавните моменти е бил, когато двамата бутали в басейна гостите на своята сватба.

„Мисля, че имах късмет в живота заради това, че срещнах Михаел. Никога не съм мислила, че може да му се случи нещо, въпреки че се състезаваше в опасен спорт и през 1999 г. счупи крак по време на катастрофа на пистата „Силвърстоун“, признава 52-годишната Корина.

„След инцидента продължихме живота си по единствения възможен начин. Беше важно да опазим личния си живот. До онзи момент Михаел беше нашият ангел-пазител, сега ние пазим него“, допълва съпругата на Шумахер.

Децата на Михаел Шумахер – 24-годишната Джина-Мария и 22-годишният Мик, описват баща си като домошар, с когото са имали много забавни моменти.

„Чувствам, че е малко нечестно, тъй като след инцидента вече е невъзможно да имаме отново тези забавни мигове. Бих направил всичко, за да се върнат старите времена“, коментира Мик, който в момента се състезава за отбора Хаас във Формула 1.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крехък е живота

    28 9 Отговор
    Няма го вече Шумахер. Има едно вегетиращо тяло. Такива са законите тук с тела от месо.
  • 2 abc

    37 8 Отговор
    Една легенда във формулата. Много хора не го харесват, даже и упрекват за умишлени катастрофи, но дори и това да е вярно , трябва да си поне едно ниво над всички останали майстори пилоти за да си позволиш една умишлена катастрофа и да излезеш от нея невредим. Това биха го направили много малко хора по-света, а още по-малко от тях ще имат тази смелост.
  • 3 факт

    26 67 Отговор
    Този никога не съм го харесвал - изкуствено го насадиха ,мръсник от класа беше .Пилот номер 1 беше и си остава завинаги Аертон Сена ! При този всичко беше предварително нагласено и уговорено от ферари под масата .

    Коментиран от #4, #12, #13

  • 4 въ-гъ-зъ

    27 10 Отговор

    До коментар #3 от "факт":

    Сигурно имаш информация от първо лице,
    че се изказваш толкова убедено?!?
  • 5 778

    13 55 Отговор
    Стига вече с този Шумахер! Никой не се интересува от него!

    Коментиран от #10, #14

  • 6 И аз подкрепям.....

    26 17 Отговор
    Стига с него.Имаме си проблеми не малко.Френски Алпи,Дубай. ...курорти. ...частни самолети ..да е гледал и внимавал. Преди 2 месеца в рамките на седмица аз паднах 2 пъти лошо и се чудя и как съм жив и как съм цял-късмет.Боядисвах и се хлъзнах на стълбището по гръб. ...другият случай бе навънка ,по гръб.Чудя се как не си счупих таза.Месец ме боля. Та ако бях в кома дали на някой щеше да му пука?Правят пари Нетфликс (такива тъпотии не ползвам) от трагедията на това семейство.А и журналистите.Все хиени за мърша.

    Коментиран от #9

  • 7 Ал Тъпоне

    11 8 Отговор
    Има паре човекът и докато му ги изцоцат ще го поддържат и пишат подобни информации!
  • 8 авто

    40 3 Отговор
    Михаел Шумахер,е един човек,който ще бъде запомнен с това което е направил,каквото и да кажат за него хора без смисъл няма значение.Той беше първият седемкратен шампион в най-технологичния спорт ф1,беше голям в това,най-големия в своето време,и аз не съм го харесвал и Сена не съм харесвал,но какво от това.То има значение само в моя малък свят,а хора като тях са нещо много повече,те бяха в света на милионите фенове и ги вълнуваха страхотно и дори само това ги прави много значими.
  • 9 Взезнайковци

    23 12 Отговор

    До коментар #6 от "И аз подкрепям.....":

    Ей , глупак, първо говориш, че никой не го интересува и сме имали проблеми, а после говориш за себе си. Ти пък кой си, че не се сещам? И твоите проблеми не ни интересуват. И ти да си внимавал и гледал. Той е легенда, а ти си никой, така че разкарай се и върви да се жалваш другаде!
  • 10 Ицо

    12 7 Отговор

    До коментар #5 от "778":

    Нали трябва да се направи добра предварителна реклама на филма, все пак яко трябва да се печели. Не случайно в доста сайтове излизат някакви заглавия уж за състоянието му, а всъщност става въпрос за филма.
  • 11 Шуми

    24 7 Отговор
    Е пилота на всички времена и който не го харесва да не се обажда и да не чете тук.
  • 12 Бай Стою касапина

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "факт":

    Май си гледал друг филм?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ГУМЕН КРАДЕВ

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "778":

    За едно нещо си прав - ти наистина си НИКОЙ !
  • 15 незнайко

    3 1 Отговор
    Каквото и да излезе наяве Шумахер е ЖИВ ТРУП и така ще е до края на живота му !!! Жалко за семейството му .
  • 16 антикомунист

    1 0 Отговор
    Шумахер беше типичен спортист в индивидуален спорт като Ф1.Безкомпромисен към останалите защото целта е само победа и затова той беше и остава един от великите пилоти.
  • 17 Койчо

    0 0 Отговор
    В живота няма нищо случайно и всичко идва като резултат от нещо преди това. Шумахер направи кариера с прекомерно агресивно поведение на пистата, което застрашаваше другите пилоти и неведнъж умишлено ги е блъскал. Във формула 1 това е недопустимо, защото границата между живота и смъртта е тънка. Но Шумахер го правеше и това го превърна в най-великия, но кармата се намеси и му отне старините, в които щастливо щеше да се наслаждава на величието си. Затова сега и Хамилтън ще му счупи рекордите и ще го измести като най-велик в историята. Много го мразят, защото е черен, но е изключително интелигентен, търпелив и постоянен пилот, за разлика от камикадзето Шумахер.