Last news in Fakti

11 Септември, 2021 19:24 2 944 3

Манчестър Юнайтед срази Нюкасъл, а Роналдо ознаменува завръщането си с два гола

  • манчестър юнайтед-
  • нюкасъл-
  • английска висша лига-
  • 4:1-
  • кристиано роналдо

Нюкасъл се защитаваше добре цяло първо полувреме, но всичко се срина в добавеното време, когато Уудман реагира много лошо при удар на Грийнууд, а Кристиано Роналдо бе пласиран най-добре и прати топката в опразнената врата за 1:0

Манчестър Юнайтед срази Нюкасъл, а Роналдо ознаменува завръщането си с два гола - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Манчестър Юнайтед излезе на върха във временното класиране на Прмеиър лийг, след като разби с 4:1 Нюкасъл в запомнящ се мач на "Олд Трафорд", който отбеляза голямото завръщане на клубната легенда Кристиано Роналдо. Португалецът оправда големите очаквания, отбелязвайки първите два гола за "червените дяволи". Хавиер Манкийо даде известна надежда на "свраките", когато се разписа между двете попадения на CR7. До края обаче тимът на Оле Гунар Солскяер не остави съмнения, че заслужава успеха, след като Бруно Ферндандеш и Джеси Лингард добавиха още два гола за домакините.

Кристиано, който не бе играл за Юнайтед от финала в Шампионската лига през 2009 година, започна като титуляр, поставен на върха на атаката. Последният му мач във Висшата лига с екипа на "червените дяволи" бе срещу Арсенал през май същата година. Това означава, че CR7 поставя нов рекорд за най-голяма времева дистанция между два мача на футболист в Премиър лийг. Точно 12 години и 118 дни делят споменатия двубой с Арсенал от днешното домакинство на Нюкасъл.

Вчера мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер потвърди, че със сигурност днес Кристиано, който в предишния си период в клуба отбеляза 118 гола в 292 мача, ще направи повторен дебют. Още във вторник Роналдо се срещна с мениджъра и новите си съотборници и след това се присъедини към тренировките на отбора.

Солскяер направи общо две промени в сравнение с двубоя с Уулвърхамптън. Кристиано Роналдо бе титуляр за сметка на Даниел Джеймс, докато Матич замени Фред в халфовата линия.

Нюкасъл загуби последните четири двубоя с Манчестър Юнайтед, като "свраките“ нямат успех на "Олд Трафорд" от декември 2013 година. Тимът на Стив Брус стартира лошо сезона, като до момента има само една точка в актива си. Мениджърът на гостите Стив Брус предприе четири корекции в сравнение с равенството със Саутхамптън. Калъм Уилсън пропусна двубоя заради контузия. Жоелинтон зае неговото място.

Юнайтед очаквано започна много агресивно. В четвъртата минута Бруно Фернандеш опита извеждащо подаване към Роналдо в наказателното поле. CR7 опита да овладее топката с докосване с глава, но кълбото му избяга.

В деветата минута Роналдо отново получи шанс да стреля от малък ъгъл, но всичко завърши с усмивка, защото бившият играч на Ювентус се размина с топката. Португалецът продължи да бъде активен и да опитва да стреля от всяка позиция. В десетата минута той демонстрира техниката си и нахлу на скорост в наказателното поле. Ъгълът отново стана неудобен и този път ударът му се оплете във външната страна на мрежата.

В 19-ата минута Рафаел Варан се измъкна и засече с глава центриране от корнер. Французинът опита да насочи топката към далечния ъгъл, но ударът му премина встрани.

Постепенно Нюкасъл се поотърси от напрежението и започна по-често да пренася играта в половината на Юнайтед. Де Хеа спаси един удар на Мат Ричи от дистанция, а в 27-ата минута Уилок открадна топката след тъч дълбоко в половината на домакините. Бившият играч на Арсенал стреля, но над вратата.

"Червените дяволи" като че ли умишлено приемаха на кратко играта в своята половина, за да могат да използват скоростта си в атака. Санчо имаше две ситуации. При първата малко не му достигна да подложи крак и да отклони удар на Фернандеш във вратата. Малко след това удар на английския национал бе блокиран. При последвалия корнер Магуайър засече с глава, но топката попадна право в ръцете на Уудман.

Нюкасъл се защитаваше добре цяло първо полувреме, но всичко се срина в добавеното време, когато Уудман реагира много лошо при удар на Грийнууд, а Кристиано Роналдо бе пласиран най-добре и прати топката в опразнената врата за 1:0.

Нюкасъл изравни сравнително бързо. В 56-ата минута „свраките“ се възползваха от грешка на Магуайър и организираха страхотна контраатака. Алмирон отне топката от капитана на домакините, който се бе изнесъл след централната зона, след което напредна на скорост и намери Сен-Максимен пред наказателното поле. Французинът пусна към Манкийо, който стреля много добре в далечния ъгъл.

Само шест минути след това обаче Кристиано Роналдо отново изведе Юнайтед напред. Португалецът демонстрира страхотна скорост при една контра на домакините, благодарение на което отново се озова на удобна позиция. Люк Шоу му пусна страхотен пас отляво, а CR стреля плътно по земя. Уудман отново се намеси лошо и позволи на топката да премине между краката му.

В 68-ата минута Нюкасъл имаше възможност да изравни отново, но Де Хеа спаси удар на Жоелинтон.

10 минути преди края Бруно Фернандеш сложи точка на спора със страхотен удар от около 22 метра. В добавеното време и Джеси Лингард се разписа. "Червените дяволи" разиграха добре пред границата на наказателното поле, като Ван де Беек, Марсиал и Погба размениха пасове. Последният пусна към Лингард, който стреля по чудесен начин покрай Уудман за крайното 4:1.

В останали двубои от Висшата лига, стартирали в 17:00 българско време, шампионът Манчесър Сити постигна гросмайсторска победа при гостуването си на Лестър - 1:0, Уулвърхемптън успя да запише първа победа от началото на сезона, вкарвайки два безответни гола на терена на Уотфорд, Арсенал, подобно на Уулвс, направи сефтето с при победите, побеждавайки у дома Норич с 1:0, в последната минута на мача Брайтън измъкна тритe точки при гостуването си на Бренфорд, а Саутхемптън и Уест Хем завършиха наравно, без да си отбележат голове.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bmw

    6 17 Отговор
    Стига с тоя португалски цигн вече.Никой не го интересува.А който гледа още футбол е бавноразвиващ.
  • 2 CR7

    17 2 Отговор
    Кристиано Роналдо е най-великия!!!

    Коментиран от #3

  • 3 честен ционист

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "CR7":

    След Цар Киро, лека му пръст.