Last news in Fakti

13 Септември, 2021 21:40 3 084 0

Прекратен заради батални сцени мач ще се доиграе в края на октомври

  • ница-
  • олимпик марсилия-
  • батални сцени

Срещата между Ница и Олимпик Марсилия ще се проведе на неутрален стадион

Прекратен заради батални сцени мач ще се доиграе в края на октомври - 1
Ница-Олимпик Марсилия

Мачът между Ница и Марсилия, който бе прекратен миналия месец поради инциденти с публиката на домакините, ще бъде отново изигран на 27 октомври, съобщиха от френската Лига 1. Срещата ще се проведе на неутрален стадион и от Лигата обявиха, че съоръжението ще бъде обявено на по-късен етап.

Ница получи наказание от отнемане на две точки от актива, което бе съкратено на една, след насилие от привърженици по време на двубоя, който бе прекратен четвърт час преди последния съдийски сигнал, след като феновете на домакините хвърлиха сигнални ракети и нахлуха на терена. Френската професионална лига (ЛФП) нареди на клуба да изиграе следващия си домакински мач пред празни трибуни, докато излязат резултатите от разследването.

Отнемането на точката от актива на Ница означава, че отборът пада до петото място в таблицата – на един пункт зад Марсилия, с шест точки от три кръга, но двата отбора спечелиха мачовете си този уикенд и са вече съответно трети и четвърти. Пабло Фернандес, член от щаба на Марсилия, който бе въвлечен в мелето, бе наказан до юни, докато Алваро Гонзалес от марсилци получи наказание за две срещи. Междувременно, Димитри Пайе се измъкна със спиране на състезателните права за един мач.

Припомняме, че по време на двубоя Пайе бе ударен с бутилка и падна на земята. Той се изправи на крака и хвърли обратно бутилката по феновете, което доведе до значителен брой запалянковци на Ница да нахлуят на терена, бесни от действията на полузащитника. Последва размяна на удари между играчи и хора от щабовете, а полицаи изпитаха затруднения с овладяването на ситуацията. Ница водеше с 1:0, когато двубоят бе прекъснат за 90 минути, а Марсилия впоследствие отказа да се върне на терена, за да довърши мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА