Last news in Fakti

16 Септември, 2021 21:55 1 953 6

Лудогорец издържа на датския натиск и спечели първа точка в Лига Европа

  • лудогорец-
  • мидтиланд-
  • 1:1-
  • лига европа

В хода на мача обаче "орлите" дадоха жертви откъм футболисти

Лудогорец издържа на датския натиск и спечели първа точка в Лига Европа - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Отборите на Мидтиланд и Лудогорец завършиха 1:1 в първи мач от Група F на Лига Европа. Домакините поведоха още в третата минута с гол на Густав Исаксен, а в 32-ата Кирил Десподов заличи аванса им.

В началото на втората част Станислав Генчев бе принуден да прави две смени в своя състав, след като един след друг се контузиха капитанът на "орлите" - Антон Недялков, и авторът на гола Кирил Десподов.

Началото на двубоя бе кошмарно за Лудогорец, който инкасира попадение още в третата минута. Евандер изпрати страхотно центриране в наказателното поле, където Густав Исаксен проби и с глава рано-рано разпечата вратата на Кахлина.

Секунди по-късно Исаксен отново опита да застраши хърватския страж на Лудогорец, но прати топката високо над напречната греда.

След четвърт час игра Брумадо напредна добре в наказателното поле на "орлите", но бе отлично затворен от Игор Пластун. Последва мощен изстрел на Алекс Сантана, който обаче се оказа твърде неточен.

В 20-ата минута Кирил Десподов фаулира автора на попадението и подари възможност на домакините от средна дистанция. Кахлина все пак внимаваше и улови без проблем.

В средата на първата част Мидтиланд се размина с второ попадение. Жуниньо засече центриране от корнер и игра с глава, но прати кълбото точно над напречната греда.

Лудогорец съумя да изравни в 32-ата минута с първия си точен удар в мача. Бернард Текпетей опита да стреля от границата на наказателното поле, но кълбото се озова в Кирил Десподов, който реагира перфектно и пусна топката между краката на Олафсон за шестия си гол в Европа.

Втората част стартира с проблеми за капитана на българския шампион - Антон Недялков, което наложи намесата на медицинския екип. В 53-ата минута играчът се свлече на земята и бе принудително заменен от Шакил Пинас.

След час игра терена напусна и вторият капитан на "орлите" - Кирил Десподов, който се сблъска с противников футболист и също даде знак, че няма да успее да продължи срещата.

А опасните атаки на домакините към вратата на Кахлина не спряха. В 64-ата минута Систо се измъкна от защитата на Лудогорец и стреля, но хърватският страж се намеси убедително. Последва нова фантастична намеса на Кахлина, който протегна лявата си ръка и отрази нов шут на Мидтиланд.

В минутите до края доминацията на домакините се запази, като единствено страхотните намеси на Кахлина опазиха равенството.

Така и двата тима взеха по точка от двубоя на "МСН Арена". В другия мач от групата Цървена звезда надви Брага и оглави временното класиране.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От Разград

    12 2 Отговор
    Браво на нашите момчета!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Стоян Александров

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "От Разград":

    И кое им е НАШЕ. Имаше двама, само двам, повтарям само двама българина и те се контузиха. Всички други са да не казвам какви, че ще ме изтеият, ама Вие се сещате. Домуса с нашите пари вече сумати години си прави кефа. Крадец тотален. Да и той ще отговаря пред следващия главен прокурор, но пак с нашите пари ще се откупи

    Коментиран от #3

  • 3 Ндндн

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стоян Александров":

    Не се ли отговаря пред съд ,а не прокурор . В Големите европейски отбори колко има от тяхната държава ???
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "От Разград":

    Не знам на кое казвате -Браво???Очевадно лудогорец губеха борба за 1ва топка и издишаха във всички футболни компоненти, които се статистират.Браво за 1:1 при толкова ,слаба игра от страна на лудогорец -да.Видях слаба защита,слаба средна линия,от там нулево нападение!За лига европа горе долу стават!
  • 5 Лудогорец 9

    7 0 Отговор
    Истината,е че наистина играхме слабо,но взехме точката и да така правят големите дори когато нямат ден пак си взимат своето.Трабва да забравят бързо този мач и в следващият да вдигнат нивото !
  • 6 Бай Онзи

    0 0 Отговор
    Какво да кажем за играта ? Точката си е точка , но късмета го няма всеки мач !!!