24 Септември, 2021 14:18 1 833 2

Челси вади огромна сума за Де Лихт

  • челси-
  • де лихт-
  • цена-
  • сума-
  • трансфер-
  • ювентус

"Сините" са склонни да дадат 130 милиона паунда за защитника на Ювентус

Челси вади огромна сума за Де Лихт - 1
Снимка: БГНЕС

Челси ще насочи вниманието си към централния защитник на Ювентус Матайс Де Лихт, след като не успя да привлече Жул Кунде от Севиля през изминалия летен трансферен прозорец. Отборът на Томас Тухел впечатлява през първите седмици на сезона, но остава желанието да увеличи конкуренцията в дефанзивен план.

Европейският клубен шампион искаше да привлече Кунде, но Севиля отхвърли офертата им от 43 милиона паунда и се придържа твърдо към неговата клауза за освобождаване, която е в размер на 68 милиона паунда.

Челси сега проучва потенциален ход за Де Лихт, чиято клауза за освобождаване, определена на 130 милиона паунда, става активна в края на този сезон.

Ювентус би искал 22-годишният Де Лихт да се ангажира с нов договор с клуба.

„Бианконерите“ инвестираха 67,8 милиона паунда, плюс бонуси, за да привлекат защитника от Аякс през 2019 година.

Де Лихт представлява скъп вариант за Челси, но възрастта му е бонус. Лондончани запазват своя интерес към Кунде, а също така следят ситуацията и с Маркиньос от Пари Сен Жермен.

Много зависи от това дали Антонио Рюдигер ще подпише нов договор на „Стамфорд Бридж“. Настоящото споразумение между двете страни изтича в края на сезона, а към германския футболист има много сериозен интерес от страна на Реал Мадрид, Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен.

В момента Тухел разполага с Андрес Кристинсен, Тиаго Силва, Антонио Рюдигер, Сесар Аспиликуета и Трево Чалоба. И петимата се представят добре от началото на сезона, като лондончани имат само един допуснат гол в първите пет кръга на Висшата лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новичок

    0 0 Отговор
    Г-н Стойнев това го писахте вчера,четете бре...
  • 2 2020

    1 0 Отговор
    Този, който иска да даде някакви пари за недоразумението Де Лихт, да прегледа запис от мача между България и нидерландия, в който Спас Делев го направи за смях и даже го надскочи няколко пъти!!!!!!!