25 Септември, 2021 17:12 1 779 4

Солскяр за Роналдо: Може да играе и след 40

  • оле гунар солскяр-
  • кристиано роналдо-
  • манчестър юнайтед

Манталитетът му е на същото високо ниво и ще продължи да бъде така, докато главата му не каже „не, вече дадох всичко от себе си“

Солскяр за Роналдо: Може да играе и след 40 - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр сподели, че няма да се изненада, ако Кристиано Роналдо продължи професионалната си футболна кариера отвъд 40-те си години.

36-годишният нападател е с четири гола в три мача след завръщането в бившия си клуб през август и независимо от напредналата си футболна възраст, португалецът остава в отлично физическо състояние. Бившият му съотборник в Юнайтед Райън Гигс игра отвъд 40-те си години и Солскяр вижда в Роналдо играч, който да последва уелската легенда на „червените дяволи“.

„Няма да се изненадам, ако той продължава да играе, когато стане на 40, изобщо даже, заради начина, по който се грижи за себе си. Това е ключът, разбира се, както и някои гени. Трябва и те да влияят по някакъв начин, ДНК-то му. Той постави всяко едно усилие в това да стане играчът, който е сега, така че заслужава всеки един аплодисмент и похвала за физическото си състояние. Това, което е още по-впечатляващо, е това, което е постигнал и факта, че продължава да бъде гладен за трофеи“, започна Солскяр.

„Манталитетът му е на същото високо ниво и ще продължи да бъде така, докато главата му не каже „не, вече дадох всичко от себе си“. Надявам се да продължи да играе още няколко години – Линфорд Кристи беше доста възрастен, когато спечели златния си медал (Кристи стана олимпийски шампион на 100 м през 1992, когато бе на 32 години), така че възрастта никога не е проблем“, каза норвежецът преди домакинството на Астън Вила в събота от 14:30 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Може

    3 2 Отговор
    Ама в американското първенство!
  • 2 Жссттт

    3 5 Отговор
    Може и до 50 да играе но в лигата на инвалидите.
  • 3 Роналдо

    4 5 Отговор
    най -великият футболист на всички времена
  • 4 Много сa

    0 3 Отговор
    като него,но той ще играе какво...ганкиното?