Last news in Fakti

25 Септември, 2021 18:17 2 606 4

113-ото пловдивско дерби завърши без победител, изнесоха Неделев на носилка

  • локомотив пловдив-
  • ботев пловдив-
  • efbet лига

Локо и Ботев 1:1

113-ото пловдивско дерби завърши без победител, изнесоха Неделев на носилка - 1

113-ото пловдивско дерби завърши без победител. В 9-ия кръг на първенството в efbet Лига "смърфовете" и "канарите" направиха 1:1. Виктор Генев откри за гостите в 26-ата минута. Венсан Марес изравни резултата в 55-ата минута. Тодор Неделев пък напусна на носилка терена след малко повече от час игра след травма, получена в стъпалото на крака.

Мачът в Пловдив стартира със сериозна борба в средата на терена, като положенията пред двете врати липсваха. В седмата минута феновете на домакините спряха мача за кратко, запалвайки факлите си. В 13-ата минута дойде първото положение в мача. Тодор Неделев изведе Маркиньос вдясно, който задмина бранител на Локо Пловдив и с десния крак принуди Рейдър да прави спасяване.

"Канарчетата" полека-лека наложиха игрови превес чрез своите действия и принудиха хората на Александър Тунчев да заиграят в по-защитни позиции.

Гостите откриха резултата, след като Тодор Неделев пласира перфектно центриране в наказателното поле на Локомотив в 26-ата минута. Защитата на "смърфовете" не успя да отиграе така топката, че да предотврати опасността пред вратата на Рейдър, а Генев с атрактивно изпълнение реализира попадение.

Седем преди края Парвиз Умарбаев центрира топката в наказателното поле на Ботев, а Томашевич се откъсна зад отбраната на "жълто-черните" и стреля непокрит с глава, но прати топката над напречната греда на Аргилашки. Миг по-късно "жълто-черните" можеха да удвоят актива си, след като Па Конате с лекота елиминира вляво Карагарен и пусна упосреден пас за Неделев. Звездата на Ботев стреля от движение с левия крак, но прати кълбото над напречната греда на Рейдър.

На почивката Тунчев замени Лукас Салинас, а на негово място се появи Венсан Марсел. Втората част в Пловдив стартира с натиск на Локо, но първият шанс бе на сметката на хората на Валентич. Седем след подновяването Маркиньос от Ботев шутира с десния крак по диагонала, но Рейдър с крак парира удара на офанизвния футболист на "жълто-черните".

Домакините изравниха резултата в дербито, след като удар на Димитър Илиев бе париран от бранител на Ботев, но влезлият като резерва Марсел с топовен изстрел разстреля Аргилашки за 1:1.

Миг по-късно се видя страхотна възможност пред Тодор Неделев отново да поведе "канарчетата" напред, но ударът му с десния крак отиде встрани.При удара обаче Неделев получи удар в десния крак и бе изнесен на носилка.

Четвърт час преди края на срещата пък Парвиз Умарбаев опита да прати топката във вратата на Ботев директно от корнер, но Аргилашки задържа топката пред голлинията и неутрализира втори гол за "смърфовете". След смяната на Неделев определено се усети негативното настроение в играта на "канарчетата", което обаче се коригира преди края на срещата.

Десет преди края Димитър Илиев стреля от средна дистанция, но Георги Аргилашки отрази. В 81-ата пък вратарят на Локомотив Рейдър направи страхотно спасяване, селд като Тонуев комбинира с Маркиньос, чийто удар обаче бе париран от стража на "смърфовете".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ботев Пд

    4 3 Отговор
    Какво дерби? Локомотив фалира, това е Велбъжд Кюстендил

    Коментиран от #3

  • 2 Самозванец

    0 1 Отговор
    Еми един леви не биха други леви ... Китки
  • 3 ЛОКО

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ботев Пд":

    Ботев фалира. Това е Металик Сопот.
  • 4 Канар

    1 0 Отговор
    Обява искам голям сочен за цяла вечер само сериозни лилави платеспособни да ми пишат