Last news in Fakti

26 Септември, 2021 08:47 1 635 19

Време е за дерби

  • цска-
  • левски-
  • дерби-
  • футбол-
  • вечно дерби-
  • станимир стоилов-
  • стойчо младенов

"Червените” са амбицирани да прекъснат хегемонията на Лудогорец

Време е за дерби - 1
Снимка: БГНЕС

Днес от 16:30 часа ще се състои дългоочакваното дерби в българския футбол - ЦСКА срещу Левски. Двубоят носи голям заряд и е от огромно значение и за двата отбора. ЦСКА е сочен за фаворит, но треньорът на "червените" Стойчо Младенов предупреди, че в такива мачове фаворит няма.

"Червените” са амбицирани да прекъснат хегемонията на Лудогорец и имат нужда от трите точки, за да се доближат до върха в класирането. Левски ще търси първа шампионатна победа след завръщането на Стоилов, след като в предишните два мача направи равенства с Локомотив (Пловдив) и ЦСКА 1948. Левски няма победа в последните 7 дербита. За последно “сините” се наложиха с 1:0 през февруари 2019 година. Последваха 3 победи за ЦСКА - София и 4 равенства. През миналия сезон “червените” спечелиха и двата сблъсъка. През есента успеха с 1:0 донесе Али Соу, а през пролетта точни за победата с 2:0 бяха Жул Кейта и Жорди Кайседо.

Що се отнася до съставите в двата лагера, добрата новина за ЦСКА е завръщането в средата на терена на Амос Юга, който почти сигурно ще си партнира с Карло Мухар. Защитата пред Густаво Бусато ще оформят Иван Турицов, Юрген Матей, Томас Лам и Брадли Мазику, а зад изнесения напред Кайседо ще действат Греъм Кери, Федерико Варела и Георги Йомов. Трима от най-важните играчи на Левски също са готови за битката. Николай Михайлов, Георги Миланов и Иван Горанов ще започнат титуляри, но последният най-вероятно ще играе до 70-ата минута. Мъри няма да може да разчита единствено Хосе Кордоба отново остана извън групата, след като "сините" не успяха да го картотекират.

Станимир Стоилов е категоричен, че няма място за отстъпление и отборът трябва да играе така, както приляга на името Левски. "Няма явен фаворит. В последно време ни се случва да губим, тъй като противникът притежава повече класа. ЦСКА израсна в последните години, след като имаха участие в евротурнирите и може да си позволят по-скъпи играчи. В моята глава ние сме фаворити и трябва да го защитим на терена. В главата на всеки левскар е, че сме фаворити. Трябва да търсим нашата игра и да се стремим да победим", добави още той.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви преди дербито с Левски, че в този мач няма фаворит, нито място за подценяване. Специалистът очаква победа за "червените". "Очакванията са ясни, преди всичко да стане един добър мач, както от наша страна, така и от страна на Левски. Очакванията са да надделеем, да победим. Това са очакванията. Между тези два отбора никога не е имало явен фаворит, защото историята показва, че отборът в по-слабо състояние, много пъти е побеждавал.", заяви Младенов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЦСКА

    7 4 Отговор
    Па ,,Лефка,, не са ли в ,,А,, Окръжна за неплатени сметки към НАП????

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Левскар

    5 5 Отговор
    И после червените плюят Михайлов😊. Девет чужденци после Йомов който си е Левскар от нашата школа и Турицов който е от Литекс. Къде са ви момчетатата петолъчки? Това ли ви е приноса за Българският футбол, преди да се оплаквате вижте себе си, какво допринесохте за футбола.

    Коментиран от #5

  • 4 НАП

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "ЦСКА":

    Ние сметките си ги плащаме затова се казваме Левски. ЦСКА не ги плати и сега е Етрополе преименувало се на ЦСКА-София😊😊😊. Вие сте един хибрид с комунистипеска петолъчка на гърдите си😊.

    Коментиран от #7

  • 5 ЦСКА

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Левскар":

    Йомов е внук на Барзов,,а Барзов е от ,,Спартак,, Плевен !!!

    Коментиран от #8

  • 6 Левски 1914

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "ЦСКА":

    ЛЕВСКИ ще си плати сметките вашите останаха не платени на ФАЛИРАЛИЯ отбор Избрахте далаверата и затова НЯМА дерби Мача с Литекс – Етрополе НЕ Е дерби

    Коментиран от #11

  • 7 , ЦСКА

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "НАП":

    Вие сте отбор на комунистическата милиция-,,Динамо,, ,,Левски-Спартак,,....И те така,турци сте🇹🇷

    Коментиран от #12

  • 8 Левскар

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЦСКА":

    Какво значение има дядоти и бащата на Йомов? Йомов е роден в София и е юноша на Левски. Той е продукт на Левски. Да всеки може да играе където пожелае, няма проблем че е в ЦСКА просто казвам че е продукт на нашата школа.

    Коментиран от #10

  • 9 Tres

    2 2 Отговор
    ,Е днес оня с лице на гАз ще запише първа загуба откакто се е върнал. А другата седмица втора такава.
  • 10 Гтрс

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Левскар":

    Ама вие фалиралото отборче от ПодХуяне и школа ли сте имали!

    Коментиран от #13, #17

  • 11 Цесекар

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Левски 1914":

    Я пак, Левски щял да си плати сметките. Тази я слушаме вече 10 години. Да са милион два да се надявате някой богаташ да ги прежали, ама 30-40 млн няма как да стане. Единствения ви шанс е държавата да ви ги опрости, което е най-вероятния вариант, имайки предвид колко години държавата се грижи за вас.

    Коментиран от #15, #16

  • 12 Левскар

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от ", ЦСКА":

    Смяяях та нали комунистите ви създадоха, нали имате петолъчка на гърдите си и гордо я носте😊😊. Левски е създаден преди комунузна а комунустите се опитаха да затрият Левски. Разрушиха ни стадиона издигнат от нас където сега е Васил Левски и ни дадоха една кална нива на края на града. Там си построихме Герена и него си присвоиха. Тези мизерии с Динамо, Спартак, Витоша това е комунистически тормоз за да може ЦСКА да изпъква. Е комунизма си отиде от него остана един призрак с комунустическа петолъчка на гърдите си който се управлява от мафиот с куфарчета от Луканов. А незнам какво имаш против българите от турски произход но ДПС е друго нещо. Та вашият съпрезидент Инджив е дясната ръка на Доган.
  • 13 Левскар

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Гтрс":

    Смешник момчета от школата на Левски са в цяла България включително и ЦСКА и Славия!!! Къде са момчетата от Етрополе, садят на нивата картофи. Именно тези момчета от нашата школа ще видите днес колко струват. А вие Ганчев като си отиде и Етрополе ще се върне там където му е мястото.
  • 14 Гундий

    2 5 Отговор
    Всички говяда при гунди шофьора
  • 15 НАП

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Цесекар":

    Ква държава бе ненормалник ние да не сме ЦСКА. На държавата дължим 300 000 лева от които две трети са лихви!!! Дригите пари нямат нищо общо с държавата!!!
  • 16 Левски 1914

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Цесекар":

    Заради вас направиха ТИРЕ – МЕНТЕ, заради вас направиха нова лига и сега Михайлов ви е виновен.22 млн. на ФАЛИРАЛИЯ отбор кой ще ги плаща?

    Коментиран от #18

  • 17 Сандо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гтрс":

    Не само имаме,ами ви и пердашим от много години!
  • 18 Бай Стою касапина

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Левски 1914":

    А заради такива като теб са направени специализирани заведения където да ви лекуват. Обаче ти упорито отказваш да посетиш такова. Затова и циклиш на едно място повтаряйки едно и също. Как пък веднъж не коментира играта на някой отбор, футболист или нещо свързано с играта футбол. Захапал си една тъпотия и само нея си знаеш. И спри алкохола, противопоказен е за теб.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.