Last news in Fakti

30 Септември, 2021 21:50 2 190 16

Силно първо и слабо второ полувреме на ЦСКА стигнаха само за равен срещу Бодьо/Глимт

  • цска-
  • бодьо/глимт-
  • 0:0-
  • лига на конференциите

В последната атака в мача гостите успяха да реализират във вратата на Густаво Бусато, но главният рефер отмени попадението заради нарушение на Ерик Ботием срещу Иван Турицов

Силно първо и слабо второ полувреме на ЦСКА стигнаха само за равен срещу Бодьо/Глимт - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на ЦСКА не успя да надделее над норвежкия шампион Бодьо/Глимт във втория си мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. Срещата на стадион „Васил Левски” приключи без голове, а попадение на гостите в продължението на мача бе отменено заради нарушение в нападение.

Така след тежката загуба от Рома в първия кръг с 1:5, тимът на Стойчо Младенов все пак спечели първата си точка в надпреварата. Норвежците пък остават непобедени към този момент, след като спечелиха първия си мач в групата срещу Зоря Луганск.

Само няколко секунди след началото на срещата, грешка в защитата на ЦСКА позволи на гостите да организират опасна атака, от която обаче нападателите на Бодьо/Глимт не успяха да се възползват и Бусато улови.

Футболистите на Стойчо Младенов отговориха почти незабавно. Йоан Баи бе много близо да изненада вратаря на гостите след центриране отляво. Французинът се опита да прати топката в наказателното поле, но след рикошет тя опасно прелетя покрай вратата на Хаикин и излезе в корнер. Малко след това Кайседо получи чудесен пас отдясно, но бе спънат от Хьойбратен на границата на пеналта, за което футболистът на норвежците получи жълт картон. С изпълнението на прекия свободен удар се нагърби Греъм Кери. Ирландецът стреля много добре с левия крак, но стражът на Бодьо/Глимт със сетни усилия успя да боксира топката.

Натискът на домакините продължи и само за няколко минути „червените” стигнаха до няколко поредни корнера. При единия от тях ЦСКА бе много близо до гола, но Никита Хаикин реагира отлично след удар на Кайседо и изби в нов ъглов удар.

В 19-ата минута дойде и първият корнер за гостите от Бодьо/Глимт. След центрирането и последвалото разиграване в наказателното поле, Жорди Кайседо получи неприятен удар в главата и имаше нужда от лекарска помощ. Еквадорецът все пак успя да продължи двубоя.

Следващият шанс в мача отново бе на сметката на домакините. Баи и Кери разиграха много добре отляво, при което ирландецът бе изведен и стреля незабавно по диагонала. След рикошет топката профуча над вратата, излизайки в нов ъглов удар. Този път „червените” решиха да изпълнят късо, след което последва центриране на Кери. Юрген Матей се извиси над всички и стреля с глава, но не успя да уцели рамката на вратата.

След половин час играе дойде и най-опасният шанс за гостите. След центриране от свободен удар, последваха няколко рикошета, след което топката попадна във футболист на Бодьо/Глимт отдясно. Той веднага пробва пас почти от голлинията, Бусато успя за миг да парира подаването, а след това Матей да изчисти коженото кълбо силно напред.

Пет минути пред почивката гостите отново стигнаха до удар към вратата на Бусато. Този път след центриране отляво защитник на ЦСКА успя да играе с глава, но не и да изчисти добре. Топката попадна в Ерик Ботеим на далечната греда, който стреля от въздуха, но неточно.

Второто полувреме също започна с натиск за българския тим. В 49-ата минута ЦСКА организира страхотна контраатака. Йоан Баи получи в центъра и напредна отлично отляво и изведе Кайседо зад отбраната на гостите. В последния момент преди да отиграе топката, бранител успя да избие топката от краката на еквадореца.

В 58-ата минута норвежкият тим пропусна страхотен шанс да излезе напред в резултата. Фрунстад Фет изведе по отличен начин Ола Солбакен в пеналта отдясно, нападателят стреля незабавно, но Густаво Бусато вече бе скъсил ъгъла и успя да избие с крак.

ЦСКА отговори с прекрасна атака. Мухар изведе Георги Йомов с дълъг пас на десния фланг, последваха серия от финтове на крилото на „червените”, който в крайна сметка успя да центрира опасно към Баи в малкото наказателно поле, където французинът обаче извърши нарушение. Минута по-късно Греъм Кери пробва късмета си с далечен шут, но и той стреля неточно.

В 65-ата минута Ола Солбакен премина като на парад през двама бранители на „червените” и нахлу в наказателното поле, след което стреля покрай Бусато. Иван Турицов обаче бе на точното място и успя да изчисти от голлинията.

Следващият шанс в мача отново бе за гостите. След центриране от фал и неуспешен опит да бъде изчистена топката от страна на „червените”, тя попадна в Алфонс Сампстед, който стреля по диагонала, но над вратата.

Четири минути преди края на редовното време Жорди Кайседо направи уникален пропуск. След добра атака на „червените”, Жеферсон получи топката на метър пред наказателното поле на Бодьо и центрира много прецизно на главата на Кайседо. Въпреки че бе между двама бранители в жълто, нападателят успя да отправи много добър удар под гредата. Със сетни усилия обаче, вратарят на гостите успя да избие в корнер и да спаси сигурно попадение.

В последната атака в мача гостите успяха да реализират във вратата на Густаво Бусато, но главният рефер отмени попадението заради нарушение на Ерик Ботием срещу Иван Турицов. Телевизионните повторения показаха, че реферът е прав в отсъждането си, въпреки протестите на норвежките футболисти.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Целунете рефера

    18 20 Отговор
    Че отмени чист и брилянтен гол на норвежците. Целия техен отбор искаха да го линчуват след мача че им отне победата!

    Коментиран от #9, #14

  • 2 Лавчис

    20 9 Отговор
    Епа добре е все пак са викинги не са Подуенски добитък.
  • 3 Чорбата

    20 13 Отговор
    Престижно равенство на ловеч срещу едно неизвестно норвежко село
  • 4 Малий

    16 14 Отговор
    В Норвегия са разбрали, че отбора с който играха се търси в Гугъл с "червени боклуци "
  • 5 един от многото

    11 10 Отговор
    Ха Петорчо сега кажи нещо , то е много лесно да тракаш като празна воденица предварително. Гола вода си , колкото по рано Гришата ти види гърба , толкова по добре за отбора.
  • 6 Наблюдател

    11 10 Отговор
    Горкият Стойчо , през целия мач стискаше палци и произнасяше някакви заклинания . Жалка картинка бяха тези цесекари , чак съдията ги съжали накрая .
  • 7 Червена бабичка

    8 2 Отговор
    Нашите момчета имаха по-хубави татуси и прически !
  • 8 Раев

    10 6 Отговор
    Тъмно сините играха с Марек Дупница за купата на Краля.
  • 9 Така е

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Целунете рефера":

    Чорбата се отърваха в края на мача. Имаше нарушение, но много съдии могат и да го подминат. Ако ЦСКА искат да са конкурентни на отбори, които са шампиони на европейски страни, да се поучат от Шериф Тираспол. Офанзивните футболисти трябва да са Бразилци, те винаги играят нестандатно и нахъсано. Иначе точката на ЦСКА в мача е добре за коефициента на Българския футбол. Успех в другите мачове.

    Коментиран от #13

  • 10 Стойчо

    9 7 Отговор
    Следващият път ще трябва да вкараме гол! В този мач не се получи,все пак не сме играли с подуянски говеда!

    Коментиран от #11

  • 11 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Стойчо":

    А пък ако пак не успеем и нещо закъснея, винаги може да си направим нов отбор. Като във вица: Жена, детето е болно. Кво ша правим? Ша го лекуване ли или ще правим ново?
  • 12 ФЪНА

    7 4 Отговор
    Петорчо го спаси съдията в последната минута, иначе си заминаваше !!
  • 13 Къде точно

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "Така е":

    Го видя това нарушение. Центрирана висока топка, Турицов остава под нея, няма сила да скочи момчето и високия бял норвежец с две крачки и отскок заби прекрасен гол. Половин метър над нашия, без да се опре в него. Може да го е ударил с оная си работа.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Татко ти

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Къде точно":

    Ти може да не си видял фал ама съдията видя и го даде.Затуй нашите рефери не свирят навън ,а кретат на селските мачове в агрупата.
    Друг е въпроса,че ЦСКА-то нищо не игра.

    Коментиран от #16

  • 16 Скачай

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Татко ти":

    ЦСКА само на това разчита на изнежени съдии. Та Турицов дори не скочи???? Изморен ли беше какво незнам, но стоеше на земята, какво очакваш? Както и да е равен си беше честен резултат. Но с тази игра трудно ще преминете. Иначе за БГ може и да сте шампиони, не се знае.