Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 19:05 1 557 0

Везенков каза защо не му се е получило в Барселона

  • александър везенков-
  • барселона

"През първата година определено не бях готов за предизвикателството. Евролигата беше на съвсем различно ниво от това, на което бях свикнал да се състезавам", поясни националът ни

Везенков каза защо не му се е получило в Барселона - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Българският национал Александър Везенков даде интервю пред гръцките медии, в което се върна назад във времето. Лидерът на Олимпиакос проговори за тригодишния си престой в испанския гранд Барселона в периода от 2015-а до 2018-а. Везенков взе участие в общо 65 мача с екипа на “лос кулес” в Евролигата, но не успя да се утвърди като основна част от състава им.

“Аз никога не съжалявам за решенията си, така че ако имах нова възможност, отново щях да избера да отида в Барселона. Там научих основите на играта. Какво се обърка ли? През първата година определено не бях готов за предизвикателството. Евролигата беше на съвсем различно ниво от това, на което бях свикнал да се състезавам. В следващите година-година и половина всичко вървеше трудно. Отборът не беше добър, сменихме няколко треньора и се разделихме с доста играчи. Не влизах в плановете на наставника, не ме пускаше да играя и можех единствено да тренирам. След това намерих новия си дом в Олимпиакос, където продължавам да се чувствам страхотно”, заяви 26-годишният стрелец.

През лятото на 2018-а Везенков премина в редиците на Олимпиакос, където успя да се докосне до величието на легендарния Василис Спанулис, който прекрати кариерата си тази година. Българинът сподели, че е благословен, че е успял да играе заедно със Спанулис.

“От Спанулис научих какво значи работна етика. Той е невероятен професионалист и винаги иска да бъде победител, дори и на Плейстейшън. Това е дарба и елемент от характера. Благословен съм, че успях да играя с него”, добави Александър Везенков.

Тази вечер от 21:00 часа българинът и съотборниците му от Олимпиакос поставят начало на участието си в новия сезон на Евролигата с домакинство на Баскония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА