3 Октомври, 2021 15:07 3 875 2

Тревога в Ливърпул заради Салах

  • мохамед салах-
  • ливърпул-
  • нов договор-
  • ла лига

29-годишният футболист е готов за ново предизвикателство и се интересува от трансфер в Испания

Тревога в Ливърпул заради Салах - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Звездата на Ливърпул Мохамед Салах може да отхвърли предложението за нов договор, за да продължи кариерата си в испанската Ла Лига. Настоящият контракт на египтянина изтича през лятото на 2023 година, което може да подтикне „червените“ да го продадат след края на сезона, ако нападателят откаже да преподпише.

През последните няколко месеца Ливърпул поднови договорите на редица ключови играчи. Това вече сториха капитанът Джордан Хендерсън, Андрю Робъртсън, Алисон, Трент Александър-Арнолд, Върджил ван Дайк и Фабиньо. Следващият в списъка е именно Салах.

Според „El Nacional“ мениджърът Юрген Клоп активно настоява собствениците на Ливърпул от FSG да се съгласят на условията, които Салах иска, за да може той да остане на „Анфийлд“. Изданието обаче посочва, че 29-годишният футболист е готов за ново предизвикателство и се интересува от трансфер в Испания.

Продължаващият интерес на Реал Мадрид към Ерлинг Халанд и Килиан Мбапе вероятно ще откаже президента на „белите“ от идеята да привлече Салах.

Но Барселона може да се опита да го вземе без пари през 2023 или през идното лято за по-ниска сума, тъй като ще му остава само година от договор.

Салах премина в Ливърпул от Рома през 2017 година. Оттогава той има 132 гола и 44 асистенции в 207 мача за „червените“, превръщайки се в легенда през последните четири сезона. Той помогна на "мърсисайдци" да спечелят шестата си Шампионска лига и беше централна фигура в историческата първа титла от Висшата лига през 2020 година.

Египтянинът не показва никакви признаци да забавя темпото в началото на този сезон, вкарвайки осем гола в осем мача във всички турнири.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павел пенев

    1 1 Отговор
    Ако може да се отървете от този циганин,вземете парите и го пущайте по пързалката.
  • 2 Нямам срам

    1 0 Отговор
    А що не казвате че тоя иска 500к евра на седмица да преподпише