Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 17:00 1 540 0

Барселона пести пари за звезда на Манчестър Сити

  • барселона-
  • манчестър сити-
  • рахим стърлинг

„Каталунците“ имат нужда от свежа кръв в нападение, ако не искат да запишат исторически слаб сезон

Барселона пести пари за звезда на Манчестър Сити - 1
Снимка: БГНЕС

Финансовото състояние на Барселона се превърна в тема №1 в световния футбол през изминалата година, но времето лекува подобни проблеми, въпреки представянето на тима от старта на новата кампания. Mundo Deportivo публикува информация днес, че клубът пести пари за една от звездите на Манчестър Сити.

Роналд Куман понастоящем е поставен пред публичен разстрел, след като му се налага да окомплектова боеспособен състав в отсъствието на Лионел Меси и Антоан Гризман, а постоянните контузии на Серхио Агуеро и Усман Дембеле не му помагат особено в избягването на куршумите. В резултат тимът на холандеца се намира в средата на таблицата в Ла Лига с едва 12 точки от 7 кръга и голова разлика от скромното 11:7.

Медиите на „Албиона“ са раздвоени по темата - къде точно „каталунците“ имат най-спешна нужда от нови попълнения, но сякаш липсата на достатъчно класа в предни позиции е една идея по-лошо, след като всички свикнахме с головите рекорди на Меси през годините. Затова испанския спортен ежедневник посочи Рахим Стърлинг за водещата трансферна цел пред Куман за януарския трансферен прозорец.

Английският национал от известно време насам е считан за един от най-класните флангови нападатели в Европа, но с пристигането на Джак Грийлиш на „Етихат“ той получава прекалено малко възможности за изява и то най-често от резервната скамейка.

Хосеп Гуардиола несъмнено разполага с нужния ресурс, за да си позволи играч от подобна класа на пейката, но фактът, че Стърлинг има само година и половина от договора си с „гражданите“ означава, че именно сега е моментът да му се потърси пазар на добра цена.

Филипе Коутиньо остава все така в трансферния списък и ако бразилецът напусне, тогава шансовете Рахим Стърлинг да пристигне на „Ноу Камп“ стават съвсем реални.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА