Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 19:00 1 855 0

Статистически анализ определи Барселона за фаворит в Лига Европа

  • барселона-
  • лига европа-
  • шампионска лига

„Каталунците“ понастоящем са в групите на Шампионската лига, но с две загуби

Статистически анализ определи Барселона за фаворит в Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона е обект на безброй анализи и коментари в света на футбола, откакто Лионел Меси бе принуден да напусне клуба по финансови причини. Последният статистически анализ на FiveThirtyEight (ABC) определи „каталунците“ като фаворит за спечелването на Лига Европа, въпреки че тимът все още е в надпреварата за Шампионската лига.

Барса стартира европейската си кампания с две поредни загуби с гръмкото 3:0 от Байерн Мюнхен и Бенфика. Това прави остатъка от груповата фаза изключително интересен, защото испанците на практика стигнаха лимита си от грешки.

Анализаторите извадиха в проценти шансовете на клуба. Данните сочат, че 9% е вероятността за титла от Лига Европа. След това се нареждат тимовете на Наполи - 8%, Байер Леверкузен - 6%, и Реал Сосиедад - 6%.

За последно Барселона изпадна от Шампионската лига в долния турнир през сезон 2000/01.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА