Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 10:00 1 335 0

Белгия излиза за реванш над Франция в Лигата на нациите

  • франция-
  • белгия-
  • лига на нациите

През 2018 г. „петлите“ отстраниха „червените дяволи“ на полуфиналите за Световното първенство

Белгия излиза за реванш над Франция в Лигата на нациите - 1
Снимка: БГНЕС

Франция и Белгия ще мерят сили отново в полуфиналите от Лигата на нациите, като срещата е повторение на полуфинала от Мондиал 2018, когато „петлите“ спечелиха с 1:0, за да се доберат в крайна сметка до титлата. Сега залогът може и да не е чак толкова голям, но възможността за трофей никога не може да е за подценяване.

Поколението на „червените дяволи“ отдавна е считано за най-силното в историята на страната, но липсата на титли може и да обезличи Роберто Мартинез и звездната му селекция през идните години.

Тоби Алдервайлд, Ян Вертонген, Аксел Вицел, Кевин Де Бройне и Еден Азар са в зенита на своите кариери и макар класата им да остава безспорна, времето им за постигане на национален успех изтича.

От друга страна Ромелу Лукаку, Торган Азар и Тибо Куртоа са в своя апогей и изглежда, че сега е моментът, за да поставят страната си на върха, пък било то и в Лигата на нациите.

Франция от друга страна е тим, който материализира потенциала си, но традициите на страната във футбола са такива, че отборът винаги е фаворит в турнирите, в които се състезава.

Дидие Дешам разполага с може би най-широкия състав в момента, като на практика разполага със звезди от световна величина във всяка една зона от терена. Единственият въпрос може би е кой ще замени Уго Лорис, когато капитанът реши да окачи ръкавиците.

Срещата ще се проведе тази вечер в Торино от 21:45 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА