12 Октомври, 2021 19:00 2 568 24

Бербатов ще оспорва резултатите от конгреса в съда

  • бфс-
  • димитър бербатов-
  • борислав михайлов-
  • христо порточанов

Три от клубовете с делегати не са упражнили правото си на глас

Бербатов ще оспорва резултатите от конгреса в съда - 1
Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов и екипът му ще оспорват резултатите от извънредния конгрес на БФС, научихме от журналиста Методи Шуманов. Борислав Михайлов събра само 11 гласа повече от своя основен конкурент, но при условие, че част от делегатите не упражниха правото си на глас, а други изобщо не се явиха на изборите.

Официално 508 клуба имаха право да се явят на конгреса, от които 483 изпратиха делегати. 3-ма от тях решиха да не се включат в гласуването, като така свиха броя на гласоподавателите до 480. Михайлов в същото време събра 241 гласа, което се равнява на 50,2%. Димитър Бербатов пък има 230 гласа или 47,9%. Христо Порточанов е третият кандидат-президент, а зад него застанаха 8 клуба (1,7%). Теоретично можеше да се стигне до балотаж, ако тези 3-ма делегати бяха се включили в гласуването за Бербатов. Тогава процентите щяха да са 49,9% за Михайлов, 47,8% за Бербатов и 1,6% за Порточанов. (бел. ред.: Разликата до 100% идва от дългата редица след десетичната запетая.) Това би ни изправило в ситуация, в която стойността на всеки един глас става съдбоносна, защото общият брой на гласоподавателите става нечетен и няма как да имаме равенство между двама кандидати при 100% активност.

Именно тези изчисления стоят в основата на съдебния иск, който предстои да бъде заведен от загубилия кандидат-президент.

Припомняме, че в изминалите 48 часа постъпиха сигнали за упражняване на натиск върху аматьорските футболни клубове, а голяма част от делегатите днес бяха заснети в социалните мрежи в различни столични заведения в нощта преди вота.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Късно е

    13 3 Отговор
    Няма някой да е обжалвал избори и да му е приета молбата.
  • 2 Левски 1914

    14 3 Отговор
    Ще хване Марко за манивелата.

    Коментиран от #17

  • 3 СемеенСъветник

    11 6 Отговор
    Щом жена му е наредила, къде ще ходи? Много ясно, че ще оспорва…
  • 4 Боби Михайлов

    9 8 Отговор
    Предложих на Митко да е вицепрезидент, защото спечели много гласове, но той отказа - жена му не позволила! Така пропада и шанса Марто Петров да е ковчежник на БФС. Ужас, няма хора за работа!
  • 5 Ганди

    11 16 Отговор
    Изменник още не си узрял за такъв пост.

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Алфа херинга

    26 2 Отговор
    Най страшното е, че според Боби, Емо и Лечков футбола ни е супер и са си свършили отлично работа. Тоест, според тях са си свършили работата и това ни е максимума.
  • 8 От мерак за власт

    6 3 Отговор
    Истеричен (дали има) амок
  • 9 Дзверо

    7 12 Отговор

    До коментар #5 от "Ганди":

    Викаш по-добре корумпирания пияница Бобчо.
  • 10 Шопо

    12 10 Отговор
    Алкохоликът победи !!!
  • 11 Оххх

    7 5 Отговор
    А разбрал от Величков ква лапачка пада , хвърлилият на земята капитанската лента на България вече е поръчал новото Бентли !
    Кво праим сега ?
  • 12 Перо

    9 13 Отговор
    Бербатов се бори за лапачка,но мозъка му е на пиле,а алчността на змей! Той е виновен за връщането на Михайлов!
  • 13 дядото

    10 0 Отговор
    или си безхаберник или алчен.от този беден народ се натискаш да дозабогатяваш.помиярски историй,български
  • 14 Давай смело

    4 9 Отговор
    Бербо що така се излагаш, нали си супер мениджър Гришата ще те вземе за спортен директор ще класираш ЦСКА в групите на ШЛ и после ще пласираш поне 10 българи във висшата лига и Испания. Давай ти си, покажи какво можеш!

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тони

    11 2 Отговор
    Превзетата от Мафията държава.Сега остава селяните и ромите да върнат и Банкянския крадлив илитерат.
  • 17 Бай Стою касапина

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Левски 1914":

    Е, тука вече си прав. Но въпреки това не забравяй медикаментите. Явно вършат работа.
  • 18 Лудогорец 9

    10 6 Отговор
    Бербатов да не се отказва всички фенофе на футбола са с него !

    Коментиран от #19

  • 19 Не не са

    5 4 Отговор

    До коментар #18 от "Лудогорец 9":

    Така ли? Всички предатели може би на които Михайлов им спаси отбора да плюят после. Направи добро изяж....
  • 20 ПИЯНДЕТАТА

    8 4 Отговор
    ГОЛЯМА ПУКНИЦА ЩЕ ПАДА В БЪРДАКА ЗА 30 МИЛОНА. ПИЯНАТА ПИРУКА ЩЕ ЧЕРПИ ЗА ФАЛШИВАТА ПОБЕДА. ЧАЛГА,АЛКОХОЛ И КР₩И В ИЗОБИЛИЕ.

    Коментиран от #21

  • 21 Емил

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "ПИЯНДЕТАТА":

    Явно 241 членове на БФС (ако и това не е изманипулирано) смятат,че всичко от 2005г. до сега е наред в българския футбол и няма нужда от промяна.

    Явно и за нас "феновете" и зрителите няма нужда нищо да се променя и да продължим да не ги гледаме и да не се интересуваме от тях.

    Но трябва да отбележа,че недопускането на 20 делегата от благоевградско и неспазване на предварителното условие от 242 гласа за липса на балотаж е впечатляващо долно изпълнение от собственика на БФС. Нещо добро бе направил Бойко с него, ама не стига.
  • 22 Некоректен

    1 2 Отговор
    Бербатов беше грубо и с много пари подкрепен лично от Бойко Борисов. Борислав Михайлов беше публично унизен от същия Бойко Борисов, който изпрати приматите с пречупени кръстове на мача с Англия. БФС е сложна структура, а кой е президент е най-малкия проблем. Много по-важно е кои да секретари, началници на отдели, методисти, зонални, регионални, делегати и т.н. Колко от тях имат средно образование? Какви езици говорят, какво работят всеки ден и кой ги организира, обучава, контролира, наказва и/или награждава! Тези хора за 2-3 г. не може да ги изметеш и като факир да намериш по-добри на по-ниска цена и с по-високо КПД по заложеното в ДХ. А кой ще намери нови 480 делегати, които да са по-добри и по-успешни от днес гласувалите представители на ФК? БФС може са помогне и да реформира футбола ни, само ако е начело доказан мениджър и да има 5-10 г. време да си свърши работата. Външен човек, а не някой завършил спортно училище, ПУЦ или Бойковите школи по корупция и простотия.
  • 23 123

    1 0 Отговор
    Желаем му успех! :) След като хората го отсвириха явно ще търси административно назначаване, по съдебен път! :) Толкова е жалък милият! :)
  • 24 КРАДЦИ

    0 0 Отговор
    БЕРБАТОВ Е ТОЛКОВА НАГЪЛ ЧЕ ВЕДНАГА ЩЕ ГО ВЗЕМАТ В ГЕРБ ДА КРАДЕ ВМЕСТО БОЙКО , ЧЕ Е УМОРЕН !