14 Октомври, 2021 16:00 2 631 0

Първи именит мениджър отказа да поеме Нюкасъл

  • брендън роджърс-
  • нюкасъл-
  • стив брус

След спекулациите кой би дошъл вече идва ред и на онези, които не биха подписали със „свраките“

Първи именит мениджър отказа да поеме Нюкасъл - 1
Снимка: БГНЕС

Английският Нюкасъл се превърна във водеща новина в света на футбола, откакто принцът на Саудитска Арабия откупи клуба от Майк Ашли срещу повече от €300 млн. Това даде повод за безброй спекулации за привличането на нови играчи и назначаването на именити треньори, но ето, че дойде време и за първите публични откази. Това стори настоящият наставник на Лестър Сити - Брендън Роджърс, коментирайки темата пред Sky Sports.

Роджърс си изгради сериозно име през изминалите десетина години. През 2011 г. той качи Суонзи във Висшата лига за пръв път в историята на уелския клуб. След това триумфира с общо 7 трофея в цветовете на Селтик, а през настоящата година се окичи с още две титли за витрината на „лисиците“. Не бива да забравяме, че и едва не донесе първата титла от 30 години на Ливърпул, макар в онези дни да не се ползваше с толкова високо реноме, както е сега.

Настоящият треньор на Нюкасъл - Стив Брус, побърза да предположи, че ще бъде уволнен след пристигането на новите собственици, но засега остава начело поне за мача с Тотнъм през уикенда.

Преди да се стигне до промяна на мениджърския пост обаче, саудитските собственици ще трябва да си изберат нов спортен директор и да поверят тази задача на него. Смята се, че начело на този списък е бившият ръководител на френските Монако и Лил - Луис Кампос. Именно с него тези два отбора бяха сред малцината, нарушили шампионската хегемония на ПСЖ в Лига 1.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА