Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 18:12 1 670 3

Обмислят промяна във футболните правила

  • футбол-
  • правила-
  • уефа-
  • фифа

Почивките между двете полувремена да станат 25 минути по примера на Супер Боул в американския футбол

Обмислят промяна във футболните правила - 1
Снимка: БГНЕС

Има идея да се увеличи времетраенето на почивките между двете полувремена на 25 минути по примера на Супер Боул в американския футбол, признаха в петък ръководните фактори във футбола, които определят правилата.

Южноамериканската федерация КОНМЕБОЛ направи предложението миналия месец с идеята, че това може да работи добре за финали за големи купи, като например Копа Либертадорес. Закон номер 7 на футбола в момента гласи: "Футболистите са в почивка между двете полувремена, която не надвишава 15 минути". Бордът на международната футболна асоциация ще постави на обсъждане между експертите си на среща на 27 октомври предложението на КОНМЕБОЛ.

През 2009 година предложението на ФИФА да се увеличи полувремето от 15 на 20 минути бе отхвърлено. То беше критикувано като комерсиално, макар че ФИФА се позова за повече време за почивка на играчите. Срещата на експертите в края на месеца ще обсъжда също временни смени на играчи с вероятни травми на главата и за правилото за засада.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАКА ДЕ

    4 4 Отговор
    ДА МОГАТ ФУТБОЛИСТИТЕ ДА УДАРЯТ ПО ДВЕ, ТРИ
  • 2 тренер

    7 1 Отговор
    25 мин рекламно време носи повече от 15 мин. такова!!! Правило 13 "Забранява се на хора с перуки да ръководят федерации"!
  • 3 За да може

    8 1 Отговор
    скапаните стопани на ритнитопковците да правят повече пари от реклама. Никой вече не мисли за хората а само за кинтите. А и новите нежни футболистчета да си оправят прическите и веждите.