17 Октомври, 2021 10:56 3 611 42

Венци Стефанов: На Конгреса имаше много купени гласове

  • венци стефанов-
  • венцеслав стефанов-
  • конгрес-
  • купуване на гласове-
  • йордан лечков

"Двама сериозни хора, които познавам - единият е собственик на медия, другият мастит адвокат, ми разказаха какви предложения са получили", каза президентът на Славия

Венци Стефанов: На Конгреса имаше много купени гласове - 1
Снимка: БГНЕС

Босът на Славия Венцеслав Стефанов призна, че също има информация за купуването на гласове по време на Конгреса за президентския пост в БФС, на който Борислав Михайлов победи Димитър Бербатов. Още преди дни Йордан Лечков направи такова твърдение, а сега Стефанов назова и конкретни суми.

"Бях решил да не отварям тази тема, защото ще тръгне като снежна топка. Конгресът беше много лош конгрес. Имаше много купени гласове. Сигурен съм, подготвил съм някои неща. Чакам само нахалството им да отиде до N-та степен. Наистина се случи това, което казва Лечков. В тоалетните привикваха хора от малките клубове, предлагали са им между 2 и 3 хиляди лева", обяви Стефанов в студиото на БНТ.

"Имам хора, които са готови да докажат, че са им предлагали пари. И това се случва в деня на избора, в тоалетните в НДК", възмутен е Стефанов.

"Знаете ли защо настояваха да имат представители при броенето на бюлетините, което беше явно? Направиха това нещо, за да видят дали хората, на които са дали, са гласували за тях или са ги излъгали. Защото и вечерта по хотелите са влизали и са търсили хора от клубовете. Това не са Бербатов, Стилиян и Мартин, а хора около тях", подчерта Венци Стефанов.

"Двама сериозни хора, които познавам - единият е собственик на медия, другият мастит адвокат, ми разказаха какви предложения са получили. На собственика на медията му казали: "Застани зад нас, агитирай, ще бъдеш член на Изпълкома". Това не е нормално, не се прави така. Четири-пет месеца медиите бомбардираха с техни компромати - този бил такъв, онзи онакъв. А всички помним какво се случи при загубата с 1:6 от Сърбия, когато едно момче се хвана за крака и каза "Ох, боли ме", а после отиде да играе за Манчестър Юнайтед. Как това момче да управлява БФС? Боби Михайлов беше президент, а Бербатов като ни биха сърбите тръгна с Неманя Видич за Англия и игра за Юнайтед, разсърди се. Бил сърдит на Данчо Лечков, ама Лечков не е България. Сега искал да управлява футбола, да, да, ама не", каза още Венци Стефанов.

"Има още един Конгрес, тогава ще се убедите в правотата на думите ми. Със сигурност няма да бъдем толкова наивни. Аз съм вече над 70-годишен и не държа да бъда в Изпълкома. Хубаво е, че в него попаднаха Веско Балевски и Иван Василев - футболни хора. За някои други и аз като Наско Сираков ще се въздържа от мнение", продължи той.

"Нещата няма да станат с магическа пръчка. Платини или Сеп Блатер да дойдат, не става ей така. Дори и Дейвид Копърфийлд да бъде, също няма да може. Футболът ни се нуждае от държавна подкрепа. Силно се надявам да бъде съставено правителство, което да помага и на спорта", добави Венци Стефанов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧИЧО ВЕНЦИ

    72 5 Отговор
    А как се нарича събирането на собственици и делегати седмица две преди конгреса и обилната почерпка придружена с обещания за реванширане след конгреса.Както и подпомагането на отделни отбори....."РАЗДАВАНЕТО" има много лица.Ти ЧИЧО трябва най добре да знаеш след като си над 30 години в тея среди.Или ти си най честният от всички
  • 2 Пучо Капучо

    65 6 Отговор
    Баш купувачът на гласове се изказа. Или по-ясничко - крадецът вика дръжте крадеца. Бат Венци вече не е в Изпълкома, но така си му е по-добре - задкулисно екстра ше дърпа конците на далаверите у БФС-то. За какво мислите, че е такъв голям поддръжник на Перуканя...
  • 3 фергюсън

    50 4 Отговор
    Само да попитам .Защо не сложиха две машини за гласуване ,за да няма далавери !!! Ново прегласуване ,и нищо друго .Перуките трябва да влязат в затвора !!!
  • 4 Бате Венци не е имане!

    42 2 Отговор
    Всички сте за мелачката, после за тор!

    Коментиран от #41

  • 5 123

    52 2 Отговор
    Ех, смешник!Колко мача продаде със славия през годините..Охранен чичко далавераджия, на моралист се прави.
  • 6 koki

    44 3 Отговор
    Традиционна вечеря за делегати.Ако имаше държава още там трябваше да ви натръшкат качулките,мазни мутри на прехода.
  • 7 :D :D :D

    23 2 Отговор
    България футбол тези две думи правят няй смешния виц
  • 8 Клуба на милиардерите

    36 2 Отговор
    Нещата не ставали с вълшебна пръчица и трябвало държавна подкрепа. А с пари става ли? Изпрахте ли парите от мръсния бизнес, узаконявахте ли плащания от трафика с продажбата на футболисти, които си ги препродавахте между клубовете, играхте ли черно тото и станахте ли супер богати на фона на разпадащата се държава и футбол? Да държавна политика трябва, в това число и помощ, но в клуба на новозабогаъелите ви е в главата само държавна помощ и не искате държавата да се меси в делата ви. Вашата мисия свършва. Вие в близко бъдеще ще станете част от миналото. Света се променя и колкото и да не ви се иска и да си плащате да сте отгоре сте тръгнали към края на времето си и въпроса е не какво ще направите вие, а какво ще направим ние след вас.

    Коментиран от #15

  • 9 Красимир Петров

    35 2 Отговор
    Докато мутри като Стефанов са в БФС положението ще е трагично
  • 10 Чук и Гек

    30 2 Отговор
    Изветрял дъртак! На собственик на медия, според него и мастит адвокат ще предлагаш подкуп от 2-3 хиляди лева....
  • 11 Българка

    31 3 Отговор
    Зад Борислав Михайлов наднича лицето на корупцията- Делян Пеевски. Негова фирма е строила сградата на БФС, където се търсят едни "изчезнали" близо 2 милиона евро

    Коментиран от #16

  • 12 гост

    23 2 Отговор
    Този човек направо се е самозабравил. Питам се как може да има толкова нагъл индивид. Но то в това БФС са само такава. Защо не влязат данс и прокуратурата и да разровят това гнездо на оси. Сигурен съм че при едно сериозно разследване ще излязат страшни далавери! И след това на фона на всичко разкрито да излезе този смешник и тогава да ни обяснява врели некипели!

    Коментиран от #17

  • 13 Кочо

    16 3 Отговор
    Чак го съжалих! Ама, защо искат да ни гонят!? Та ние сме толкова добронамерени старци! Има една песен на Емил Димитров /към водещия/, слушай я да видиш какво се казва там! Бербатов предаде България.....! Бербатов дели 1-2 място по брой голове за нац. отбор бе, г-н Стефанаки Изветраки.

    Коментиран от #18

  • 14 Бай Венци при Бай Ставри

    18 3 Отговор
    На Манчестър,Барселона и.т.н все държавата им помага !
    Да смучете от държавата искате крадци !
    На тоя тъпунгер защо му се дават микрофон ?
  • 15 Бизнес

    5 11 Отговор

    До коментар #8 от "Клуба на милиардерите":

    Много силни думи ама като изгоните Венци този велик отбор Славия да не тръгне по пътя на ЦСКА и Локо Сф. Всеки знае да говори и да се прави на велик. Венци много глупости говори, но е факт че тй пази Славия жива. Факт е че няма много богати хора на опашката да издържат отборите. Така че собствениците понякога се държат надменно, но те са заслужили да имат самочувствие.
  • 16 Мисли

    4 15 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Изчезнал ти е мозъка. Сградата струва 30 милиона. Вземи се запознай с нещата а не повтаряй глупостите на манекена. Нали Красен Кралев човека зад Бербатов пращаше многократно ДАНС в БФС. Българина е толкова наивен спускат му един спадител, облечен в целофан и той загубва способност да мисли.
  • 17 ДАНС

    2 9 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    ДАНС влиза многокрарно пратен от Красен Кралев. Като видя че няма далавери взе един ритнитопковец уви го в целофан и го изпрати да превземе БФС.

    Коментиран от #39

  • 18 Предател

    3 13 Отговор

    До коментар #13 от "Кочо":

    Е и какво общо има тива. Отказа ли се на 27 от национала? После игра ли повече от 3 години на клубно ниво? Бонев ходи ли да го моли да се връща? Предател е и никой не може да спори с фактите. Използва национала докато имаше изгода от него. Когато трябваше той да даде се отказа.
  • 19 Перо

    4 17 Отговор
    Селтика Бербатов си мисли,че другите трева пасат. Гризна дръвцето! Той е виновен за избора на Михайлов,защото Михайлов нямаше да се кандитатира,но хората като видяха,кой се пише за “демократ”,оправящ българския футбол,се възмутиха и върнаха на сила Михайлов. Поради простотията на Бербатов,скоро няма да имаме футбол!

    Коментиран от #21, #28

  • 20 Емо

    17 2 Отговор
    Скрий се, мутро! Крадецът вика дръжте крадеца. Същата мантра използва и доказаният крадец Лечков.
  • 21 Бербатов не е управлявал и един ден

    9 2 Отговор

    До коментар #19 от "Перо":

    Кого лъжеш?

    Коментиран от #31

  • 22 Време е за Възраждане

    10 1 Отговор
    Нищо в България вече не е нормално
  • 23 красноречиво

    11 1 Отговор
    вижте лицето на стефанов и ще видите лицето на българската ченгеджийска демокрация!
  • 24 БФС

    10 1 Отговор
    МУТРИТЕ НЕ СИ ДАВАТ БЪРДАКА ХОТЕЕЕЛ,РЕСТОРАААНТ,БАААР - БАААРДАК. И ВСИЧКО НА АВАНТА .ЗА СТЕТКА НА ....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Далавера

    13 1 Отговор
    И защо не сезира прокуратурата, че се купуват гласове? Ако купуването на гласове е престъпление, значи ти си съучастник! Казваш го едва сега, и то в стил< една жена ми каза!
    "Футболът ни се нуждае от държавна подкрепа." - това било значи, искаш да крадеш, както винаги! Махай се!
  • 28 Стефан

    11 2 Отговор

    До коментар #19 от "Перо":

    Много тъпо и обиждащо самия теб изказване си направил, Михайлов нямало да се кандидатира, ама 500 дена не му приемат оставката и след като правителството падна, като долна мастия - ами аз си оттеглям оставката, ако имаше ПОНЕ МАЛКО достойнство и честност щеше да каже на мутрата че иска ревизия и одит и ако всичко е точно, КАТО ДОСТОЕН МЪЖ да каже - довиждане, ама пустия му кокал, драпаха да свалят Иван Славков, но с нищо не доказаха че са по добри, даже са некадърни, а тоя корифей на честността Венци на всяка манджа мерудия.
  • 29 оня с коня

    7 2 Отговор
    купени от перукан!!!
  • 30 Славия

    3 6 Отговор
    ТОЯ ПЬТ БАТ ВЕНЦИ ГИ РАЗМАЗА.ОНЯ ДЕТО ИЗБЯГА ОТ НАЦИОНАЛА ТНЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКА ДО БФС.ТАКИВА ИЗМЕННИЦИ НЯМАТ МЯСТО ТАМ.
  • 31 Манекен

    2 6 Отговор

    До коментар #21 от "Бербатов не е управлявал и един ден":

    Е да де пътво да управлява някой клубен отбор, после да влезе в изпълкома и после да се кандидатира. Та Бербатив няма едун ден на управленска позиция. Аз мога ли от редник да ме назначан за началник генералният щаб? Първо стани офицер после генетал пък после най-отгоре. Бербатов да стане шеф на ЦСКА да го видим какво може пък после да се прави на велик. Зад гърба му кметовете на КраДен Кралев и една тумба адвокати цял живот ще обжалва. Вземи свърши малко работа докато чакаш Манекен.

    Коментиран от #40

  • 32 Бамбука

    3 0 Отговор
    Изберат ли нормално ръководство на БСФ и " Славия" отива в трета глуха. ! Човека е прав да си защитава хляба. Идва Бербато ви край на тотото дето ги храни толкова години. Ха кого утре да дават, като не могат да ги купят.
  • 33 Прасчо

    3 0 Отговор
    ти какъв наглец си не е истина.
  • 34 Супердесен

    1 0 Отговор
    Докато тая помия е лице на бг футбола, няма надежда за феновете.
  • 35 САШО

    2 0 Отговор
    Венци, веднъж казваш, че Бербатов е стиснат, а сега, че раздава по 2-3 бона, хей така. Кое е вярно или според случая?

    Коментиран от #37

  • 36 Някой

    1 0 Отговор
    Точно ти ли говориш за корупция бе дърт амбрияж?
  • 37 Кралев

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "САШО":

    Вярното е че не раздава а инвестира щото смята, че после ще си ги избие. И парите идват от Красен Кралев който му осигури гласовете.
  • 38 Няма незаменими

    0 0 Отговор
    А иначе да съществува само и само да се въртят едни пари без значение колко фена има ли? Какво ще стане ако няма фенове, освен близките на футболистите, но съществува, защото го крепи? Ако има фенове, отбора ще съществува и след Стефанов, но ако Стефанов си го държи да си върти едни пари без да се трогва колко фенове има, какво ще стане след като той един ден си отиде? Не разбирам логиката ти. Искаш да се радвам, че Стефанов държи нещо, което никой друг не иска ли? Защо не спаси и не държи Партизан Червен бряг? Със сигурност има не по малко фенове от Славия ама....
  • 39 Интересно

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "ДАНС":

    -Красен Кралев поддържал Бербатов... Това значи, че Б.Михайлов е опозиция на ГЕРБ и лично на Вожда? Айде,бе... И второ - "маститият" адвокат си мълчи, че му предлагали подкуп - пък В.Стефанов дава гласност на едно престъпление. Адвокатът не знае ли, че който знае нещо за престъпление и го прикрива, попада под ударите на закона? Ама сега пък В.Стефанов знае, че някой знае за престъпление и го прикрива. Кой е адвокатът - или ставаш следствен...
  • 40 Това не е довод

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Манекен":

    - по-добре неопитен управленец, отколкото опитен даламераджия.
  • 41 Слави

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бате Венци не е имане!":

    За тор в никакъв случай,по скоро в канала!
  • 42 Невъзмутен

    1 0 Отговор
    Перфектна 🐷 .5445