Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 20:00 1 382 1

В САЩ плащат $3 млрд. за ТВ правата за английската Висша лига

  • телевизия-
  • сащ

Договорът се очаква да бъде за период от 9 години

В САЩ плащат $3 млрд. за ТВ правата за английската Висша лига - 1

Може и да е спорно дали английската Висша лига е най-силното футболно първенство в света, но няма чак такива полемики, че е най-комерсиалното. Доказателство за това е поредният колосален договор за телевизионните права върху шампионата, който се очаква да бъде подписан съвсем скоро за територията на Съединените американски щати.

The Athletic публикува днес информацията, че се водят преговори за сумата от $3 млрд. през следващите 9 сезона.

През 2012 г. NBC спечели наддаването със спортния гигант ESPN и телевизионния конгломерат Fox, като се предполага, че организаторите на Висшата лига са прибрали $2,25 млрд. от сделката през последвалите 9 години.

Сега сумата набъбва сериозно, макар все още наддаването да не е приключили. А и се очаква в плановете да се включи и Apple със своята стрийминг платформа, така че английският шампионат може да получи много сериозна финансова инжекция.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 babaeski

    5 0 Отговор
    Ами и те като нас,... сензации - Гражданите, Топчиите,... Свраките,.. и жабите да не забравим... Но и без тях всяка сутрин съмва, нали