29 Октомври, 2021 12:26 4 437 1

Станислав Иванов разказа за кошмара, сполетял го в САЩ (ВИДЕО)

  • станислав иванов-
  • сащ-
  • чикаго файър

Феновете в Щатите не са запалени по футбола като в България

Станислав Иванов разказа за кошмара, сполетял го в САЩ (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на Чикаго Файър Станислав Иванов се прибра в България за няколко дни, а днес отново отлетя за САЩ. 22-годишният бивш играч на Левски даде интервю пред БЛИЦ.

Роденият в Габрово талант разказа за първите си месеци в Щатите, които бяха тежки за него, след като трябваше да премине през кошмара с операцията на коляното.

След броени дни Иванов отново ще се завърне в България, тъй като получи повиквателна от селекционера на националния отбор Ясен Петров за приятелската среща с Украйна на 11 ноември в Одеса и световната квалификация срещу Швейцария в Люцерн четири дни по-късно.

- Стаси, какво те води в България и колко време не се беше прибирал?
- Прибрах се, защото имам ангажименти относно документите ми за зелена карта. Наложи се да си дойда за няколко дни и в петък (б.р. - днес) отново летя за Чикаго. За една седмица бях тук. Досега нямах зелена карта, имах виза за срока от договора ми, но сега, като я получа, ще имам достъп до Америка за срок от 10 години.

- Явно искаш да останеш там?
- Това е добра възможност за мен, като се има предвид, че някои хора чакат с години, докато получат зелена карта. А аз доста бързо мога да се сдобия с такава и защо да не я взема.

- Свикна ли вече с живота в Чикаго, където си вече повече от половин година?
- Да, свикнах. Бързо се приспособявам. Беше нещо ново за мен. Неприятно беше, че се контузих, като отидох, но сега се чувствам добре.

- В началото с какво се сблъска, много трудно ли ти беше и кой ти помагаше?
- Бях сам, сега също. Трудно е, няма лесно, но като съм поел по този път и желая да стигна до най-високото ниво, трябва да има и трудности.

- Как те приеха в Чикаго Файър, феновете най-вече?
- Феновете в Щатите не са запалени по футбола като в България. Идват на мачовете със семействата си и спокойно гледат. На всеки двубой има доста хора. Няма ги дивите запалянковци като тук.

Радвам се на голяма подкрепа от българите в Чикаго. На домакинските ни мачове имаме по три, четири, пет български знамена на стадиона.

- Все още обаче си без попадение в официален мач. Ще ти олекне ли, ако откриеш головата си сметка за Чикаго Файър?
- Да, но все пак бях шест месеца контузен. Работя всеки ден за това, дори и сега, докато съм в България, не спирам да работя. Знам, че това ще си дойде с работа, тренировки и мачове, не се притеснявам.

- Отборът обаче не се представя много добре и заемате едно от последните места в класирането. Какво не ви достига?
- Не мога да коментирам това. Сега сменяме треньора. Вече не е Рафаел Вики, очакваме да разберем кой ще бъде назначен. И аз още не знам кой ще ми е треньор.

- След няколко дни пак щe трябва да прелетиш от САЩ до България. Изненада ли се, когато разбра, че Ясен Петров ще разчита на теб?
- Имам самочувствие за себе си и не мога да бъда изненадан от това. Тренирам, работя и играя. Да, беше доста неприятно шест месеца да не играя заради контузия, но сега се чувствам добре и се радвам, че отново съм в националния отбор. Ще дам всичко от себе си, както винаги съм го правил.

Минах през един от най-гадните периоди за всеки спортист - да стоя отстрани и да се възстановявам от контузия. Доста трудно беше и се радвам, че премина.

- Какви мисли ти минаваха през главата през тежкия период с операцията?
- Гледах само напред, да се възстановя възможно най-бързо и най-добре и се радвам, че сега всичко е наред.

- Приятелката ти Виктория последва ли те в САЩ?
- Заради коронавируса беше трудно с документацията и съм сам засега.

- Ти премина през коронавируса.
- Да, още докато бях в България. Ваксиниран съм. Засега всичко е наред.

- Следиш ли представянето на любимия си Левски и липсва ли ти атмосферата на "Герена"?
- Привържениците ми липсват, особено дербитата с ЦСКА. Следя всеки мач и се радвам на прогреса на отбора благодарение на г-н Стоилов. С доста момчета поддържам контакт, дори в последните дни, докато съм в София, се видях с някои от тях.

- Не забравяш Левски, където и да си?
- Не.

- Отборът ще успее ли този сезон най-после да спечели трофей?
- Всяка година се говори и пише, че е време, но ще видим. Надявам се да вземат Купата, стискам палци.

- Готов ли си за мачовете на националния отбор и какво да очакваме в настоящите квалификации, в които шансовете ни за класиране на световното първенство са минимални?
- Да, разбира се. Щом съм здрав и съм повикан от Ясен Петров, съм готов да помагам.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Американският футбол

    0 1 Отговор
    това е английското "ръгби,плюс 6 килограма пластмаса за протекция.Много е скучен,но като се сбият,тогава става интересното..