Last news in Fakti

27 Октомври, 2021 20:30 1 003 0

Киелини: Мислех да се пенсионирам, но мисълта за Евро 2020 бе по-силна

  • джорджо киелини-
  • италия-
  • евро 2020-
  • ювентус

Капитанът на Италия в крайна сметка вдигна трофея над главата си

Киелини: Мислех да се пенсионирам, но мисълта за Евро 2020 бе по-силна - 1
Снимка: БГНЕС

37-годишният Джорджо Киелини продължава да играе най-добрия си футбол, независимо от факта, че е на преклонна възраст за този спорт. Но той признава, че е започнал да мисли за пенсия през миналата кампания, но в крайна сметка е останал мотивиран от възможността да представлява Италия на Евро 2020.

Преминах през труден период с контузиите. Завърнах се след 6 месеца и скоро след това дойде пандемията, което ми попречи допълнителни, за да намеря баланса си в следващата година. Мисълта за отказване мина през ума ми, но Европейското първенство ме крепеше и затова бях готов на всичко, за да играя“, каза Киелини пред DAZN.

Централният бранител в крайна сметка бе един от най-добрите играчи на шампионата на „стария континент“, за да може „Скуадра адзура“ да вдигне титлата на „Уембли“.

През лятото той избра да поднови и контракта си с Ювентус, като отново е бил убеден от Масимилиано Алегри, че ще има място в тима. Джорджо ще остане до лятото на 2023 г., като това означава, че той ще има възможност да вземе участие и на Световното първенство в Катар след около година време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА