Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 21:38 1 513 3

Категоричен триумф на ЦСКА над Левски във волейболното „Вечно дерби“

  • цска-
  • левски

„Червените“ затвориха последния гейм с убедителните 11 точки разлика

Категоричен триумф на ЦСКА над Левски във волейболното „Вечно дерби“ - 1
Снимка: Fakti.bg

ЦСКА спечели първото за сезона „Вечно дерби“ с Левски, като успя да надиграе съперника с повече спокойствие при разиграването в своето поле и безспорната класа на диагонала си Реда Хайкал.

Първият гейм премина през редица обрати, като най-драматичният бе в края, когато „сините“ имаха аванс от 22:21, но серия от лоши посрещания в последствие доведе до 22:25 за „червените“. В самото начало на мача Тодор Костов получи неприятна контузия. Той изкълчи коляно при опит за блокада и резултат от 1:4. С добри изяви се прояви Реда Хайкал. Диагоналът завърши успешно почти всяка една атака, в която влагаше сила, докато опитите му за пусната топка рядко сработваха и именно това държеше Левски в гейма.

Във втория играчите на Андрей Жеков показаха огромен характер. Тимът му бе изпаднал в амок в средата на гейма, когато допусна поредица от точки и резултатът набъбна до 7:13 за гостите. След няколко навременни смени и прекъсвания обаче бившият национален разпределител вдъхна повече спокойствие в редиците си, за да видим страхотен обрат и победа с 25:20. Адмирации заслужи либерото Владислав Иванов с няколко отлично изкарани топки. От другата страна на мрежата Хайкал бе напълно изолиран от играта, а това логично се отрази зле на всички в тима му.

Третата част предложи най-сериозна драма. При резултат 21:24 домакините направиха опит, да се върнат в мача със серия от добри блокади, но в крайна сметка отстъпиха с 23:25 в полза на „армейците“. Сашо Попов изглежда си бе свършил добре работата на почивката, за да върне спокойствието в играта на тима си и да намали грешките при играта от своята половина.

Четвъртият гейм започна кошмарно за Левски. Отборът допусна 5 поредни точки поради лошото посрещане на Владимир Гърков, който логично бе изваден от игра, за да му се даде време да се отърси от ситуацията, в която изпадна. Това обаче не помогна особено, защото на игрището имаше един отбор до края на мача и това бе ЦСКА. Геймът бе затворен при 14:25.
Така срещата приключи 1:3 в полза на ЦСКА пред около 200 души по трибуните в залата на вечния си съперник. Припомняме, че това е първото „Вечно дерби“ във волейбола от 2 години насам, което се играе пред запалянковци.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор
    БРАВО
  • 2 Гост

    5 1 Отговор
    Нищо ново. Във футбола е същото.
  • 3 Тито

    5 1 Отговор
    ПАК ги начесахме БРАВО