Last news in Fakti

30 Октомври, 2021 00:40 1 540 0

Славия записа труден успех над Левски на леда в столицата

  • славия-
  • левски-
  • хокей

Стигна се до обрат след първата третина от мача

Славия записа труден успех над Левски на леда в столицата - 1
Снимка: Circle Media

Славия записа първа победа през новия сезон в националния шампионат по хокей на лед, след като победи с 4:2 Левски. „Сините“ успяха да поведат в първата третина, но домакините върнаха два гола. Във втората двата отбора си размениха по едно попадение и в третата Славия отбеляза още един гол.

За победителите реализираха Красимир Монов, Кристиан Симеонов, Мартин Миланов и Александър Кожухаров. Головете за Левски отбелязаха Денис Димитров и Лазар Стефанов.

Стана труден и оспорван мач, с много близък резултат. С оглед на възможностите на двата отбора направихме интересна игра. Много силен мач направи вратарят на Левски, спаси много удари, ако не беше той резултатът щеше да е друг“, коментира президентът на Славия Мартин Миланов.

Сигурен съм, че и другият ни мач с Левски няма да е лесен, но ще се борим да спечелим и него. Първите мачове този сезон не отразяват истинските ни възможности, тъй като прогресираме”, допълни той

Успяхме да поведем, след което се получи оспорван мач. Това е нивото на двата отбора, все още изоставаме от Ирбис, НСА и ЦСКА, но се видя, че сме заличили разликата със Славия. Допреди една-две години не можехме да си представим, че можем да се представяме на нивото на Славия – клуб, който има школа с традиции. Момчетата са оптимистично настроени, тъй като имаме още един мач със Славия в редовния сезон“, заяви треньорът на Левски Иво Николов.

Специално искам да отбележа представянето на 15-годишния Лазар Стефанов, който вкара гол и се утвърждава като голмайстор в състава ни. За съжаление, срещата за нас приключи с тежка контузия – Георги Колев е със счупена ключица след тежък сблъсък и падане на леда и ще се наложи да претърпи операция, което ни поставя в трудна ситуация преди следващите ни мачове”, каза още наставникът.

Феновете на българския хокей могат да гледат репортаж от този мач в предаването „Айсинг”, което се излъчва в неделя от 10:00 часа по B1B Box.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА