Last news in Fakti

31 Октомври, 2021 21:00 2 228 2

Лудогорец наказа грешката на ЦСКА с победа над Берое

  • лудогорец-
  • берое-
  • efbet лига

Резултатът на „Хювефарма Арена” бе открит в 33-ата минута, когато Мавис Чибота се разписа, а в третата минута от добавеното време на втората част Бърнард Текпетей вкара петия си гол през сезона в родния шампионат

Лудогорец наказа грешката на ЦСКА с победа над Берое - 1

Шампионът на България – Лудогорец, постигна победа с 2:0 над гостуващия Берое в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Резултатът на „Хювефарма Арена” бе открит в 33-ата минута, когато Мавис Чибота се разписа, а в третата минута от добавеното време на втората част Бърнард Текпетей вкара петия си гол през сезона в родния шампионат.

Така „орлите” са еднолично на въхра с 30 точки, седем пред втория ЦСКА (23), но столичани са с мач по-малко. Въпреки това "орлите" увеличиха разликата спрямо "червените", които по-рано в неделния ден загубиха у дома с 1:3 от Локомотив Пловдив. Берое, от своя страна, остава седми със 17 точки.

В рамките на десет минути Игор Пластун и Кристиан Кахлина от Лудогорец получиха медицинска помощ, след като бранителят и вратарят получиха болки в глезените. Берое добре затваряше зоните, които "орлите" атакуваха и до опасности пред вратата на Ганев не се стигаше.

В 17-ата минута пък Кирил Десподов отправи добър удар от средна дистанция, но неточно. Станислав Генчев направи принудителна смяна в 22-ата минута, след като контузен напусна Жосуе Са, а на негово място влезе Георги Терзиев.

В 25-ата Лудогорец имаше претенции за дузпа за нарушение срещу Икоко в наказателното поле на гостите, но разглеждането на ВАР не видя фаул срещу крайния защитник на "орлите". Четири след това и Петър Колев направи приндуителна промяна, след като с контузия излезе Омар Камара, а на негово място се появи Кукула.

В 33-ата минута пък Мавис Чибота опита да комбинира с Десподов, но бранител на Берое спря подаването. Топката се върна в конгоанеца, който шутира, но неточно. Секунди по-късно Берое сбърка кошмарно при изнасянето на топката, а това не остана безнаказано от Лудогорец. Десподов свали за Сотириу, който видя вдясно Доминик Янков, а той продължи за Мавис Чибота, който отблизо матира Ганев за 1:0.

Минута преди края на първото полувреме Чибота заходи много добре вляво и увлече бранител на Берое, а Сисиньо се възползва и отправи фалцов удар с десния крак, но Ганев с една ръка отрази. В 51-ата минута на мача Лебон влезе на скорост в наказателното поле на Лудогорец, но ударът му от малък ъгъл не затрудни Кахлина.

В 64-ата минута изстрел на Доминик Янков мина на сантиметри над вратата. В 71-ата минута Станислав Тодоров изчака съдиите от ВАР вана да му кажат дали има дузпа за Берое заради игра с ръка. Берое понатисна съперника си, а в 83-ата минута Кристиан Кахлина направи зрелищно спасяване, след като отрази удар с глава на Кукула.

Лудогорец наказа на контраатака Берое в края на мача, след като Десподов подаде за Сотириу при бърза атака. Кипърецът комбинира вдясно с Текптей, чийто удар с десния крак бе неспасяем за Ганев - 2:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Припокът

    1 0 Отговор
    Честита титла на Разград!