Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 23:56 2 029 1

Ливърпул победи 10 от Атлетико Мадрид в ШЛ

  • ливърпул-
  • атлетико мадрид-
  • шампионска лига

"Мърсисайдци" спечелиха с 2:0

Ливърпул победи 10 от Атлетико Мадрид в ШЛ - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул победи с 2:0 Атлетико Мадрид в мач от група В на Шампионската лига. Диого Жота (13) и Садио Мане (21) вкараха головете за "мърсисайдци". В 36-ата минута гостите останаха с 10 души, след като Фелипе получи директен червен картон за нарушение срещу Мане.

И двата отбора влязоха с голяма амбиция в срещата и още в 5-ата минута прехвърчаха искри след агресивно влизане на Цимикас във въздушен двубой с Трипиър. Левият защитник на домакините получи само забележка от рефера, но две минути след това съотборникът му Ермосо видя жълтия картон за грубо нарушение срещу Салах.

"Мърсисайдци" поведоха с първата си атака към вратата на Ян Облак в 13-ата минута. Топката се задържа на десния фланг преди да бъде върната към Александър-Арнолд, чието фалцово центриране постави в шах защитата на гостите, а Диого Жота я матира с прекрасен удар с глава - 1:0.

Голът успокои домакините и те започнаха все по-трудно да губят притежанието на топката. Напрежението пред Облак нарастваше с всяка минута и логичното си случи в 21-ата минута. Садио Мане подхвана атака отляво и нахлу към наказателното поле. Пасът му към Хендерсън бе продължен надясно към Александър-Арнолд, който с хирургическа точност намери Мане на ръба на засадата и той отклоти топката за 2:0.

Ливърпул победи 10 от Атлетико Мадрид в ШЛ
Снимка: БГНЕС

"Дюшекчиите" изпаднаха в нокдаун в 36-ата минута, след като останаха с 10 души. Фелипе бе изгонен с директен червен картон за нарушение в гръб срещу тръгналия да контраатакува Мане. Съотборниците му дълго не искаха да приемат решението на съдията с аргумента, че фаулът не е груб и е в половината на съперника. Повторенията обаче показаха, че влизането на защитника на Атлетико е доста опасно и това не е останало незабелязано от Дани Маккели, който показа и жълт картон на Луис Суарес за претенциите му.
Три минути преди почивката само блестящото двойно спасяване на Ян Облак спаси гостите от трето попадение. Най-напред той отрази удар на Салах, а след това и на Диого Жота.

Ливърпул победи 10 от Атлетико Мадрид в ШЛ
Снимка: БГНЕС

Ливърпул започна вихрено и втората част, но ВАР отмени трети гол във вратата на "дюшекчиите". В 48-ата минута превъзходен пас на Матип намери Жота на ръба на засадата и той с лекота прати топката в межата. След проверка с ВАР обаче попадението бе отменено заради засада. Домакините продължиха да притискат съперника и 4 минути по-късно само добрата намеса на Облак попречи на Салах да се разпише. Секунди по-късно Матип бе забравен във вратарското поле при изпълнение на корнер, но защитникът показа неточен мерник.

Футболистите на Диего Симеоне изненадващо стигнаха до гол в 57-ата минута, който обаче беше отменен след намесата на ВАР. Луис Суарес прати топката зад гърба на Алисон с помощта и на рикошет в тялото на Матип. Повторенията обаче показаха, че е имало засада преди топката да стигне до нападателя на Атлетико.

Резервата Ектор Ерера пропусна да накаже грешка на домакините при изнасянето на топката в 74-ата минута. Испанският тим организира хубава контраатака, на върха на която се оказа мексиканецът, но диагоналният му шут беше разочароващ. Секунди по-късно "Анфийлд" притихна заради принудителната смяна на Фирмино, който влезе на почивката.

В добавеното време на мача гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар пред наказателното поле. С изпълнението му се нагърби Де Пол, но ударът му бе безкрайно неточен.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МърсиСайд

    2 0 Отговор
    дааааа, трябваше да им набутат поне още 3 парчета..............