Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 15:30 2 616 0

Топ английския съдия призна, че е оплескал финала на Шампионската лига през 2016 г. (ВИДЕО)

  • реал мадрид-
  • атлетико мадрид-
  • шампионска лига-
  • майк клатънбърг

Серхио Рамос вкара гол от засада, а Атлетико получи спорна дузпа

Топ английския съдия призна, че е оплескал финала на Шампионската лига през 2016 г. (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид вдигна своята 11 титла от Шампионската лига през 2016 г., печелейки финала с Атлетико Мадрид след изпълнение на дузпи, а в редовното време двата испански гранда завършиха 1:1. Срещата, макар и интригуваща, се превърна в една от най-скандалните в историята на турнира, защото съдията Майк Клатънбърг се превърна в основна действаща фигура на терена и то не в добрия смисъл.

Англичанинът по онова време бе считан за един от най-добрите рефери в света и съвсем логично получи наряд за най-важната среща в клубния календар за годината.

В 15' Серхио Рамос откри резултата след статично положение, а повторенията показаха, че защитникът се намира в засада, когато Гарет Бейл отклонява топката към него.

След това в 47' Фернандо Торес пада в наказателното поле след интервенция от Пепе, но и до ден-днешен има хора, които са категорични, че дузпата бе изключително пресилена, независимо от факта, че Антоан Гризман прати изстрела си в горната греда.

В крайна сметка Караско изравни в 79', а при дузпите Хуанфран бе единственият, който не се разписа, за да може „кралския клуб“ да продължи доминацията си в турнира.

Когато топката бе центрирана, знаех, че имаше докосване от Гарет Бейл в центъра, а след това тя се озова в Рамос, който отбеляза“, каза Клатънбърг в подкаста Brazilian Shirt Name, цитиран от Marca. „Попитах асистента си, но се чувахме трудно от целия шум, дали видя, че имаше докосване, а той просто замръзна. Видях го как гледа към големия екран. Напълно бе замръзнал и след около минута пуснах играта да продължи, защото се налагаше“, обясни още той.

Имах късмет, че 2-3 минути след почивката имаше положение за 50/50 дузпа. Торес застана хитро пред Пепе, за да си изпроси фаул. Нарушението не бе такова, което да реши мача, но аз дадох дузпата, за да възстановя баланса. Беше един от онези идеални сценарии в съдийството, за да отсъдя дузпа“, каза още Клатънбърг.

Няколко години по-късно ВАР бе въведен в Шампионската лига и по-голямата част от футболните надпревари в Европа, за да може подобни спорни ситуации да бъдат преглеждани за по-голяма точност. Друг е въпросът, че все още има места, на които субективната преценка и най-вече намерение на реферите продължават да властват. Сама по себе си технологията няма как да е пристрастна, независимо от популярното мнение в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА