7 Ноември, 2021 09:48 1 144 0

Реал Мадрид оглави Ла Лига

  • реал мадрид-
  • райо валекано-
  • 2:1-
  • ла лига

С победата над Райо Валекано, "лос бланкос" поведоха в класирането с 27 точки

Реал Мадрид оглави Ла Лига - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Реал Мадрид победи Райо Валекано с 2:1 в мач от 13-ия кръг на Ла Лига. Тони Кроос успя да се разпише в 13-та минута за "белия балет", след което малко преди почивката Карим Бензема удвои преднината на домакините. През втората част гостите намалиха с гол на Радамел Фалкао, но до нещо повече "пчеличките" не успяха да стигнат.

С победата Реал Мадрид поведе в класирането с 27 точки, с две повече от Реал Сосиедад. От своя страна Райо Валекано остава шести.

Домакините започнаха по много силен начин двубоя и след като техен гол в първите 10 минути на мача беше отменен, то аванс беше постигнат в 13-та минута. След асистенция на Марко Асенсио Тони Кроос успя да нанесе страхотен удар в скобата на Столе Димитревски, за да не остави на македонския страж никаъв шанс - 1:0.

В 35-ата минута топката стигна до Бензема в наказателното поле. Французинът опита да намери Асенсио, който бе малко пред голлинията, но не бе точен и топката мина над вратата. Секунди по-късно Карвахал намери Винисиус, но бранител на Райо успя да блокира опита му за удар. Последва отлична намеса на Димитриевски, след като центриране на Милитао Комесяна отклони опасно топката към собствената си врата.

Преимуществото на "белите" доведе до втори гол в 38-ата минута. Великолепно подаване на Алаба намери Бензема пред вратата на съперника и французинът не сбърка. За деветката на Реал това бе десети гол в Ла Лига от началото на сезона. Секунди по-късно Бензема пропусна да удвои сметката си. След изстрел на Винисиус, вратарят изби и топката стигна до Карим, но той стреля с глава над вратата.

Гостите стартираха агресивно второто полувреме и в 46-ата минута Алваро Гарсия засече от въздуха центрирана топка, но изстрелът му бе блокиран. Домакините отговориха в 54-ата минута, когато Маркос Асенсио бе намерен в наказателното поле и отправи изстрел, който бе спасен от Столе Димитриевски.

Пет минути по-късно се откри великолепна възможност за Райо Валекано да изравни резултата, след като Ранди Нкета получи в наказателното поле, но с глава прати топката покрай десния страничен стълб.

В 62-ата минута Карим Бензема отправи опасен изстрел, който премина опасно над напречната греда. Десет минути по-късно Дани Карвахал великолеопно намери Маркос Асенсио, който веднага стреля, но покрай десния страничен стълб.

В 77-ата минута гостите намалиха резултата, след като Радамел Фалкао се възползва от страхотно центриране на Алваро Гарсия и прати топката неспасяемо във вратата на "лос бланкос".

До края на двубоя Реал Мадрид притисна съперника си, но не успя да стигне до още попадения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА