7 Ноември, 2021 22:44 2 651 2

Реал Сосиедад продължава да изумява

  • реал сосиедад-
  • осасуна-
  • 2:0-
  • ла лига

„Баските“ отново са на върха в класирането в Ла Лига с 28 точки и на 1 повече от втория Реал Мадрид

Реал Сосиедад продължава да изумява - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Отборът на Реал Сосиедад записа комфортна победа с 2:0 в гостуването си на местния съперник Осасуна в двубой от 13-ия кръг на испанската Ла Лига. Попаденията за „баските“ отбелязаха Микел Мерино в 72-ата и Аднан Янузай в 82-ата минута след точно изпълнена дузпа.

Първото полувреме не предложи много интересни ситуации, а всички по-интригуващи моменти настъпиха през втората част.

Първият точен удар в срещата дойде в 67-ата минута, когато Рубен Гарсия напредна и направи опит да стреля, но топката се отклони от бранител и попадна в Дарко Брашанац, но неговият удар бе париран от вратаря на гостите Алекс Ремиро.

Само пет минути по-късно Реал Сосиедад успя да поведе с първия си точен изстрел в двубоя. След постепенна атака Порто подаде за Микел Мерино и ударът му от границата не остави шансове на вратаря Серхио Ерера за 0:1.

Сосиедад получиха право да изпълнят дузпа точно десет минути по-късно, когато Аднан Янузай нахлу на скорост в наказателното поле и бе фаулиран. Именно белгиецът застана зад топката и реализира за 2:0 в 82-ата минута, с което бе оформен и крайния резултат.

С тази победа Реал Сосиедад се изкачи отново на върха в класирането в Ла Лига с 28 точки и на 1 повече от втория Реал Мадрид. Осасуна остава на 7-о място с 19 точки.

В другия мач от Ла Лига, игран по същото време, Елче и Майорка завършиха наравно - 2:2.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Конник

    3 4 Отговор
    Павле, май не разбираш от футбол. Найстина изумява… но с едим мач повече от Реал!,,,
  • 2 Favorit

    3 1 Отговор
    Еми момчетата от Баския правят фурор този сезон