Last news in Fakti

1 Април, 2013 11:03 14 542 18

Геният Димитър Бербатов (видео)

  • бербатов-
  • манчестър юнайтед-
  • тотнъм-
  • голове
Геният Димитър Бербатов (видео) - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В историята на българския футбол има много имена, допринесли за известността на Родината. Но на пръсти се броят играчите, които оставят следа и в световната история на тази игра. Един от тези българи е Димитър Бербатов. Екипът на Факти.бг ще Ви представи видео компилация с най-великите моменти на този велик благоевградчанин. 

На 19-ти септември 2010г. Берба изуми всички на „Олд Трафорд” с великолепна игра и прекрасни голове, с които постави на колене гранда от града на Бийтълс Ливърпул и накара над 75 хиляди да станат на крака при смяната му в 88-та минута.

Българинът реализира своя хеттрик с голове в 42-ра, 59-та и 84-та минути. Първият и третият гол на Берба бяха реализирани майсторски с глава, а вторият претендираше за гол на сезона в Англия, тъй като бе вкаран със задна ножица.

 

 

Друг от великите моменти в кариерата на Бербатов бе мачът с Блекбърн на 27-ми ноември 2010г., в който българинът успя да реализира 5 гола. Берба направи един от най-добрите мачове в своята кариера и стана едва четвъртият играч в Премиършип, който отбелязва 5 гола в един мач, с което побърка препълнения „Олд Трафорд”.

 

 

Бербатов блести не само с головете си, но и с невероятните финтове, които притежава в арсенала си. Това той показа през сезон 2008/2009, когато, той направи на терена нещо, което се помни и до ден днешен. В двубой от Висшата лига на Англия срещу Уест Хям, на стадион “Олд Трафорд” Бербатов направи звезден финт на аут линията, довел до гол на Кристиано Роналдо. Срещата завърши 2:0 за “червените дяволи". 

 

В друг от бившите си тимове Тотнъм, Берба отново блестеше. Там той бе голова машина, която радваше зрителя с невероятни изпълнения. Представяме ви видео, в което българинът говори за трите си най-красиви гола с фланелката на лондончани.

 

Серията от красиви голове на българина обаче, започна още в немския Байер Леверкузен. За "красавец" №1 сред точните удари на българския стрелец е обявено попадението му във вратата на "Рома" в сблъсък от групите на Шампионската лига през ноември 2004 г. Тогава нападателят с технично прехвърляне преодолява гръцкия защитник Траянос Делас, а след това от малък ъгъл пронизва от въздуха вратаря Карло Дзоти.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хр. Христов

    1 1 Отговор
    Брилянтен футболист на световно ниво! Браво, просто трябва да си ценим талантите, а не по български да ги оплюваме! Браво, Митко, бъди жив и здрав още дълго да ни радваш и да се наслаждаваме на головете и майсторството ти!!!!!!!!!!
  • 2 Георги

    1 1 Отговор
    Страхотен футболист.

    Коментиран от #8

  • 3 САВС

    1 1 Отговор
    С изключителна леката показва таланта си. Пожелавам му да играе на същото ниво поне до 40 години, всеки негов успех е заслужен, когато направи онзи прочут финт на аут линията ми настръхна косата не можех да осъзная как направи този пробив.
  • 4 георги киков

    6 1 Отговор
    изказването на не един английси репортери е4е ( СПИРАНЕТО ДОКОСВАНЕТО И ОТИГРАВАНЕТО НА ТОПКАТА ОТ БЕРБАТОВ Е ПРОСТО МАГИ4ЕСКО И Е МОМЕНТ НА ВЪРХОВНА НАСЛАДА МАЛКО ХОРА В СВЕТА ГО МОГАТ ТОВА АААААААА ТОЙ Е ЕДИН ОТ ТЯХ И НИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГОРДЕЕМ 4Е Е БЪЛГАРИН

  • 5 ЛУД ЛЕР

    0 1 Отговор
    тоз шанаджия не си струва да се коментира, някой се сетил с тази статия да помпа измислено национално самочувствие, да питат собствениците на манчестър каква сопа взеха и колко пари загубиха от тоз уникален СМЕШНИК .

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    1 1 Отговор
    Някое фенче на Тезджан е минал от тука да даде по едно рутинно минусче за Българските спортисти.
  • 7 ВИП АМГ

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "ЛУД ЛЕР":

    ti si mnogo kompleksiran be
  • 8 Калоян Велинов

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Георги":

    И СТРАХОТЕН ЧОВЕК!!!

    Коментиран от #13

  • 9 Христо Стоичков

    1 1 Отговор
    Добър е!
  • 10 Миро

    3 1 Отговор
    Убеден съм ,че всеки би искал да е на негово място.Който плюе по него или не се е реализирал в живота както иска или е болен мозък.На който не му харесва да не го коментира.Истински успелите хора в Бг са малко,ако сме истински българи да забравим за клубните си пристрастия!!!
  • 11 КОМПАНИЯТА

    2 1 Отговор
    От много години пишем,че това е най-добрия и с виско социално
    ниво футболист!Най-кадърния в света!.............,но винаги е имало
    глупендри и калпаци,които да изказват мнение,че е играе на случайност!............трагедията е за НАС Българите,,,,,"ПЕРУКАТА"
    и други ,които духат супата,неможаха да го спечелят и да ПОБЕЖДАВАМЕ!
  • 12 ЛУД ЛЕР

    0 1 Отговор
    сър алексчо най-добре го оцени с шут в г.за , тоз бастун освен да рекламира дамски превръзки и кенеф папирус за друго не става
  • 13 ЛУД ЛЕР

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Калоян Велинов":

    страхотен човек като целия си род от наркомани,изнасилвачи и к-------ви под круша ябълка не пада
  • 14 БЪЛГАРИН

    1 1 Отговор
    това че си писал такива неща , те прави по долен и от целия български род "наркомани,изнасилвачи и к-------ви" , ама какво да се прави такива са повечето българи, ей затова си заслужаваш държавицата и всичко което ти се случва,а пък съра , изгони и Форлан , по думите на Алексчо "току що продадох най добрия голмайстор в света " за тогава "заради едни футболни обувки" !!
    "БОКО ТИКВАТА" - МНОГО ТИ ПРИЛЯГА , НАДАЛИ СИ СЕ СЕТИЛ САМ ЗА ТОЗИ НИК .

    Коментиран от #15

  • 15 ЛУД ЛЕР

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "БЪЛГАРИН":

    такива били повечето българи , ти какъв си бе да не си роден лондончанин , сигурно си наврян в някой оранжерия по европа скъсват ти г.за за 50 евра на ден и се кефиш на тоз некадърник барбука ,че лапа незаслужени милиони и се прави на кисел тарикат. ОТ ТОЗ ПО ГОЛЯМ КАЛПАЗАНИН И НЕКАДЪРНИК НЯМА.КАТО Е ТОЛКОЗ ДОБЪР ЩО НЕ ГО ПУСКАХА ДА ИГРАЕ А ГО ПРОДАДОХА НА ГОЛЯМА ЗАГУБА
  • 16 Коля

    0 1 Отговор
    Едно ще ви кажа, когато остарея и ме питат за велики български футболисти по мое време, ... Бербатов е един от тях. Лошите коментари са единствено прахта по обувките му.
  • 17 Милена

    1 0 Отговор
    Стига сте говорили глупости ,бе!Бил гений!Изтърка пейките на резервите,гений бил!При това и родоотстъпник!!!

    Коментиран от #18

  • 18 ЛУД ЛЕР

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Милена":