Last news in Fakti

13 Ноември, 2021 11:12 1 986 3

Разследват Макс Верстапен след края на квалификация за Гран При на Сао Пауло

  • макс верстапен-
  • формула 1-
  • гранд при-
  • сао пауло

Пилотът на Ред Бул бе забелязан да докосва задните крила както на своя болид, така и на този на неговия съперник за титлата Люис Хамилтън в алеята пред боксовете в края на квалификацията

Разследват Макс Верстапен след края на квалификация за Гран При на Сао Пауло - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът в световния шампионат във Формула 1 Макс Верстапен бе привикан от стюардите на Гран При на Сао Пауло заради действията си след края на вчерашната класическа квалификация на „Интерлагос“.

Пилотът на Ред Бул бе забелязан да докосва задните крила както на своя болид, така и на този на неговия съперник за титлата Люис Хамилтън в алеята пред боксовете в края на квалификацията. Това е нарушение на правилата на Международната автомобилна федерация (ФИА), които гласят, че само официалните лица могат да влизат в закрития парк, а на отборите им е забранено да правят промени по колите, освен ако това не им е позволено от официалните лица.

Проблемът тук е, че колата на Хамилтън не издържа на техническата проверка след края на сесията, като проблемът бе точно в неговото задното крило. Точно тази намеса на Верстапен, която стана обществено достояние след появата на любителски кадри в социалните мрежи, усложни работата на стюардите, които не успяха да вземат решение за потенциално наказание на британеца през вчерашния ден.

Самият Верстапен е привикан при комисарите в 09:30 часа местно време (14:30 българско) днес, като тогава се очаква да бъде взето и решение за ситуацията с болида на Хамилтън. Британецът вече получи едно наказание в Гран При на Сао Пауло, тъй като в началото на уикенда на „Интерлагос“ той сложи своя пети двигател с вътрешно горене, което му донесе санкция за неделното състезание. В него той ще бъде преместен с пет места назад на стартовата решетка спрямо резултат си в днешния спринт.

Той стартира в 21:30 часа българско време, а от 17:00 ще се проведе и втората свободна тренировка преди Гран При на Сао Пауло.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЮИС

    3 4 Отговор
    НАМЕРИ ЛИ СИ ТОПКИТЕ МАКСИ
  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    10 3 Отговор
    Значи Хамилтън е в нарушение, а търсят как да накажат Верстапен...... пълен фарс!
  • 3 Sieg

    7 3 Отговор
    Верстапен пръв откри забраненото крило на Хамилтън. Затова ФИА реагираха и те против Макс и крилото на Хамилтън. Бутали Хамилтън 7 титли, пробват и 8ма да му бутнат.