Last news in Fakti

13 Ноември, 2021 15:00 1 399 0

НСА с убедителна победа над Левски

  • хокей на лед-
  • левски-
  • нса

Шампионът по хокей на лед громи с 12:2

НСА с убедителна победа над Левски - 1
Снимка: Circle Media

НСА стартира втория кръг от националния шампионат по хокей на лед с убедителна победа срещу Левски – 12:2. Мачът се игра в петък в Зимния дворец в София.

Тимът на НСА, който спечели Купата на България миналата седмица, реши изхода на мача още в първата третина, след като поведе с 6:1, във втората НСА добави още 4 гола срещу 1 за Левски, а в третата победителите отбелязаха още 2 гола за крайното 12:2. По два гола за НСА вкараха Младенов, Илиев и Залеев, а по едно попадение: Перчемлиев, Чешанков, Димитров, Георгиев, Кънчев и Атанасов. За Левски отбелязаха Виденов и Иванов.

„Стремихме се да играем правилно, да използваме по-младите ни хокеисти, за да трупат опит – заяви треньорът на НСА Светлин Стоев. – Получи се забавен мач, това е най-важното. Доволен съм от включването на младите момчета в отбора, това показва, че работим правилно. Имахме възможност да използваме резервния ни вратар Атанас Димов, който се справи отлично и ще му даваме повече шансове за изява. Искам да похваля тима на Левски, те също са млад отбор, бориха се мъжки на леда. Разбрах, че разполагат с по-малко играчи, така че този мач е бил много тежък за тях.”

НСА с убедителна победа над Левски
Снимка: Circle Media

„НСА ни превъзхождаше, няма спор, представихме се доста добре, с оглед на възможностите ни – коментира треньорът на Левски Теодор Пондев. – Трябва да отлича вратаря ни, който направи уникални спасявания и за пореден път показа, че е бъдещето на националния отбор на България. Имаше много удари срещу него.
„За момента това са ни възможностите. В третата третина заиграхме по-добре, това ни е вторият сезон при мъжете, доближаваме се до нивото на другите, но няма как да стане веднага. Ние разполагаме само с 8 човека, много е трудно да се изкара цял мач с толкова малко хокеисти, но нямаме избор.”

Репортаж от този мач може да гледате в предаването „Айсинг”, което се излъчва в неделя от 10:00 часа по B1B Box.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА