Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 19:30 4 276 17

ЦСКА 1948 си иска стадион „Българска армия“ обратно и призова държавата да се намеси

  • българска армия-
  • цска-
  • цска 1948-
  • андрей кузманов-
  • добрин гьонов-
  • гриша ганчев

От ръководството на клуба коментираха думите на служебния спортен министър

ЦСКА 1948 си иска стадион „Българска армия“ обратно и призова държавата да се намеси - 1
Снимка: Shutterstock

Служебният спортен министър Андрей Кузманов хвърли сериозно обвинение към ръководството на ЦСКА в лицето на Гриша Ганчев, че той не плаща наем на стадион „Българска армия“ и го заплаши, че може да се стигне до съдебен спор. От ЦСКА 1948 побързаха също да се включат в дебата. Председателят на отбора Добрин Гьонов заяви, че би искал да се включи в конкурс, за да върне съоръжението на неговия тим.

Призовавам държавата да спазва законите! Не само в случая с "Българска армия", но и въобще. Трябва да живеем в правова държава. Ако законите се спазват и се стигне до конкурс за "Армията", аз и колегите ми ще обсъдим сериозно въпроса за стадиона. Нашият клуб си плаща всичко и навсякъде“, каза Гьонов пред Sportal.

Конфликтът между двата клуба датира още от разделението им през 2016 г. Тогава делото за стадиона бе спечелено от фалиралото дружество, по думите на ръководителя на 1948, но в крайна сметка ЦСКА-София домакинства там.

Прекалено вероятно може да се стигне до сериозна ескалация на напрежението между двата тима с името ЦСКА, ако Министерството отнеме „Армията“ и я пусне на публичен конкурс.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асър

    34 8 Отговор
    Че той кога изобщо е бил техен че да си го взимат обратно? Кога това новосформирано селско клубче от селата около София е домакинствали на Българска армия?

    Коментиран от #10

  • 2 Влади

    19 29 Отговор
    мутричката от 1990 г съзтезателчето по борба високо 1.48 категория 48 кг гриша ганчев от село микре да не си мисли , че може да купи срадиона и емблематс на ЦСКА , защото те не се продават. И стадиона и емблемата са притежание на истинското ЦСКА основано през 1948 година , а Литекс фалшивото да се връща в Ловеч , утре това джудже от село микре може да иска да купи Националния Герб на България и да каже , че България е негова и Столица на България става село Микре , това няма как да стане
  • 3 чорби

    13 7 Отговор
    Няма данъкоплатеца да ви плаща ве!
  • 4 ЛИТЕКС

    13 12 Отговор
    И ЕТРОПОЛЕ ИСКАТ БЪЛГАРСКА АРМИЯ...БЕЗОБРАЗИЕ...
  • 5 Стоян Александров

    9 20 Отговор
    Стасиона законовп и морално е на ЦЕЦА 1948. Това е. Ловешкото да си ходи на село или в Етрополе. Това е. И без това Петорчо Ви води към тптален фалит. От лятото другаря Лупи ще Ви е президент, а от следващото сте във тотален фалит. Това е. До две години ще сте част от позорната история на БГ футбола. Цеца 1948 само ще остане, ама ще е посредствен отбор. Отбор тъпан

    Коментиран от #12

  • 6 да питам

    8 2 Отговор
    Ми , имаше "конкурс" ... За емблемата ...
  • 7 Стоян Александров

    13 9 Отговор
    Стадиона е държавен т.с. мой. Аз съм левскар защо трябва да кредитирам цска ? Защо ??? Там ще играе този който си плаща. Аз като съм под наем на втория меаец ме гонят ако не платя, а тези мерзавци се държат като, че ли държавата им е длъжна т.с АЗ СЪМ ИМ ДЛЪЖЕН. Като не плаще вън. Да дойде този който ще плаща. КОМУНИЗМА СВЪРШИИИИИИИ. Плащаш имаш, не плащаш мизеруваш това е закона на демокрацията. Нали искахте свобода ей Ви я на. Цска -Етрополе ВЪН ЩОМ НЕ ПЛАЩА.ПАК ПОЗОРИТЕ БЕ ЧОРБАРИ, ПАК ПОЗОР. ЯСНО Е ЧЕ ЩЕ ФАЛИРАТЕ ПАК, ЯСНО Е. ...САМО СЛЕПЕЦ НЕМОЖЕ ДА ВИДИ, ЧЕ ПАК ФАЛИРАТЕ....
  • 8 Цесекара

    14 5 Отговор
    ЦСКА 1948 не съществува, ЦСКА 1948 е в музея това ЦСКА 2016 измисленото да рита на поляните около София!
  • 9 Микре

    7 10 Отговор
    Цецка Етрополска Ганчева-Пропаднала
  • 10 Баце

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "асър":

    Братле , чорбар съм , не ги защитавам , но кога са сформирани двете дружества. Време е Гришата да докаже че му пука за клуба , а не да си прави ловешките дребни сметки
  • 11 Левскар

    15 4 Отговор
    Проблема със стадионите е много сериозен. И Герена не е в цветущо състояния обаче Армията е един кенеф. Левски поне си го подържа до колкото може а Гришата една стотинка не е дал. Е добре бе пич не искаш да го подържаш не искаш да плащаш не може така.
    Седнете разберете се държавата може да помогне малко ама и вие дайте нещо. Гришата си е мутра просто им се чудя на феновете на ЦСКА защо му се вързаха? И без това фалираха трябваше да изградят клуба наново чист и неопетнен а не да се продават на мутри.

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Бай Стою касапина

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "Стоян Александров":

    Сега като се изходи олекна ли ти? Премина ли ти разстройството? Ако не е има чудесни медикаменти. Ползвай ги!
  • 13 КонТрол

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Левскар":

    Абсолютно не си прав, на така наречената Армията няма и един кенеф.
  • 14 АААААААааааа

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Левскар":

    Не си прав: Левски наем не плаща. ЦСКА плаща и то много!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 София

    0 1 Отговор
    Мъртвите от 1948.
  • 17 джуджето

    0 0 Отговор
    Няма страшно в Ловеч има стадион