28 Ноември, 2021 17:51 3 796 7

Тъжно: От този свят си отиде легендарният сър Франк Уилямс

  • сър франк уилямс-
  • франк уилямс-
  • уилямс-
  • кончина

„След като беше приет в болница в петък, Сър Франк почина мирно тази сутрин, заобиколен от семейството си“, съобщиха от тима на Уилямс

Тъжно: От този свят си отиде легендарният сър Франк Уилямс - 1
Сър Франк Уилямс, снимка: Формула 1

От отбора на Уилямс във Формула 1 обявиха тъжната новина, че основателят на отбора и бивш негов ръководител Сър Франк Уилямс е починал на 79-годишна възраст.

„С голяма тъга от името на семейство Уилямс, екипът може да потвърди смъртта на Сър Франк Уилямс, основател и бивш ръководител на отбора на Уилямс, на 79-годишна възраст.

„След като беше приет в болница в петък, Сър Франк почина мирно тази сутрин, заобиколен от семейството си.

„Днес отдаваме почит на нашата много обичана и вдъхновяваща фигура. Франк ще ни липсва много. Молим всички приятели и колеги да уважават желанията на семейство Уилямс за поверителност в момента“, написаха от базирания в Гроув отбор.

Сър Франк Уилямс основава тима на Уилямс през 1977 година и е негов собственик и ръководител до лятото на 2020, когато той бе продаден на американския инвестиционен фонд Dorilton Capital. Под ръководството на Сър Франк тимът печели девет конструкторски и седем пилотски титли между 1980 и 1997 година и общо 114 победи.

От 1986 година Сър Франк е прикован към инвалидна количка след автомобилен инцидент, но дори и това не го спира да посещава състезания от Формула 1. През последните осем година, в които семейство Уилямс бе собственик на отбора основен отговорник за него бе дъщерята на Сър Франк – Клер, докато легендарният британец зае по-задна роля и спря да посещава голяма част от надпреварите след хоспитализация заради пневмония през лятото на 2015.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пловдив

    22 1 Отговор
    Бог да го прости, макар да съм атеист... Титан! Невероятен човек! Личност, която може да ти вдъхне вяра даже в най-тежки мигове със своята сила и непримиримост!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бустера не прощава...

    5 8 Отговор
    На никой.
  • 4 Миризлив пор

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Имайте уважение към мъртвите. Той е бил на 79 със разклатено здраве, на млади години си е поживял и е постигнал сам много повече от колкото бандата платени тролове на куп могат да постигнат за няколко живота.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кочо коня

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Цвете":

    Козлодуй ти ли си бре .от ваксината ли са тия отклонения
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.