Last news in Fakti

1 Декември, 2021 14:47 2 339 4

Почина легендарен футболен специалист

  • д-р ангел шишков-
  • кончина

Д-р Ангел Шишков бе от специалистите с най-голям принос за развитие на треньорското образование у нас

Почина легендарен футболен специалист - 1

Напусна ни проф. д-р Ангел Шишков, съобщиха от БФС.

Ето какво написаха в официалния сайт на футболната ни централа:

"Българският футболен съюз с прискърбие съобщава, че вчера (30 ноември) ни напусна един от най-изтъкнатите специалисти и методисти в историята на играта у нас – проф. д-р Ангел Шишков.

Той е роден през 25 февруари 1944 г. в Брацигово. През 1970 г. печели конкурс за преподавател в треньорската катедра на Висшия институт за физическо възпитание и спорт (понастоящем Национална спортна академия). Между 1986 и 1993 г. е ръководител на катедра „Футбол и Тенис“ към НСА.

Един от специалистите с най-голям принос за развитие на треньорското образование у нас. Ръководи в продължение на 12 години Треньорската школа по футбол (между 1995 и 2007 г.) и благодарение на изключителната му експертиза е адаптирана най-модерната методология в обучението и подготовката на треньорски кадри в България според изискванията на Европейската и Световната футболна централа.

От 1979 г. е лектор при треньорския панел към УЕФА и ФИФА.

Българският футболен съюз и лично президентът Борислав Михайлов изказват искрените си съболезнования към семейството и близките на проф. д-р Шишков.

Поклон пред светлата му памет!"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПАНЕЛКА В ЛЮЛИН ПЕТ

    0 0 Отговор
    ЯЗЕ МЕСТИМ ШАХ И ТАБЛА🍻
  • 2 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    Беше ми преподавател в "общия профил" ВИФ "Г.Д." . Надявам се и в някоя друга държава да има -ПРОФЕСОР по футбол !?!?!?

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Хаха да бе

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕНКО":

    НЯМА! Ние сме първите с професор по футбол! И на мен ми беше преподавател в НСА 1999г. Като се сетя един борец на изпита по футбол - сяда пред асистент Бъчваров и оня го пита: "Какви са размерите на топката?", а бореца му вдига ръце и показва все едно държи топка: "Ми, некъде те така!" - писаха му 5-ца!!!
  • 4 vlady

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕНКО":

    В бившите съветски републики има професори по футбол.