8 Декември, 2021 21:30 1 862 3

Иван Такев: Заговорът срещу ЦСКА през 2008 г. имаше и политически момент

  • иван такев-
  • цска-
  • борислав михайлов-
  • бфс

Бившето пресаташе на „армейците“ говори за онези дни, когато клубът бе спрян от участие в евротурнирите заради неплатени премии

Иван Такев: Заговорът срещу ЦСКА през 2008 г. имаше и политически момент - 1
Снимка: БГНЕС

През лятото на 2008 г. лицензът на ЦСКА за евротурнирите бе отнет, след като стана ясно, че от НАП не са получили сумата от 250 000 лв. Тогава последният шампионски отбор на „армейците“ изгуби правото си да представлява България на международната сцена, а зад цялата ситуация се крие заговор с политически момент. Това твърди бившето пресаташе на клуба Иван Такев, който коментира темата от миналото пред „Тема Спорт“.

В интерес на истината ЦСКА стана жертва на добре организиран и проведен заговор, в който дейно участие взеха висши държавници и служители на БФС. Александър Томов се предовери на тези хора“, заяви Такев.

Той припомни, че тогавашният собственик на „червените“ е взел решението да изплати забавените премии на футболистите от победата над Левски през есента, като е бил уверен от Борислав Михайлов в ролята му на президент на БФС, че парите, които се дължат към Приходната агенция, няма да повлияят на лиценза към УЕФА. Резултатът обаче е точно обратният.

Силен ЦСКА засилваше и политическите позиции на Томов, което никак не се харесваше на някои държавни мъже в България“, каза още настоящият омбудсман на БНТ.

Той също така подкрепи думите на Стойчо Младенов, които разбуниха духовете през последните дни, но призна също така, че те са, колкото точни, толкова и закъснели.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    11 6 Отговор
    А в момента един отбор от Подуене го крепят ли, крепят. Дали не са му повече от 250 хиляди задълженията?
  • 2 1924

    15 4 Отговор
    ТОВА Е СКАНДАЛНО!!! ДОРИ ЦСКА ДА БЕШЕ ОТПАДНАЛ ОЩЕ В ПЪРВИЯ СИ МАЧ В ЕВРОТУРНИРИТЕ, ЩЕШЕ ДА ВЗЕМЕ 360 000 ЕВРО САМО ЗА УЧАСТИЕТО СИ В ТОЗИ МАЧ !!! МАФИЯТА СИ Е СВЪРШИЛА МРЪСНАТА РАБОТА!!! С ТОВА ПОДКУПНО БФС, КОЕТО МЕЖДУВПРОЧЕМ ОЩЕ Е НА ВЛАСТ, НИКОГА НЯМА ДА ИМАМЕ УСПЕХИ ВЪВ ФУТБОЛА НИ!!! ДАНО СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА ТАМ
  • 3 Шопо

    10 4 Отговор
    За 250 000 !!! А ,, гувядата,, днес дължат 30 000 000 и нищо....🇹🇷 Турци са !!!